Pechduiveltje achtervolgt Van den Branden in Mayenne…

Afgelopen weekend werd op het Circuit Maurice Forget in het Franse Mayenne de vijfde ronde van het Franse Rallycross kampioenschap verreden. Aan de start verscheen opnieuw onze landgenoot Davy van den Branden. Onder wisselende omstandigheden kende Van den Branden weinig geluk tussen het Franse geweld, maar toch wist de Citroen-rijder een plekje in de semi finale te bemachtigen! Wij spraken met Davy.

“Wat een weekend voor ons in Mayenne. Helaas hebben we maar 1 reeks op volle kracht kunnen rijden en dat wat de laatste kwalificatiereeks. Hier wisten we een schitterende zevende positie te scoren. Vanaf zaterdagochtend werden we geplaagd door een storing aan de krachtbron van de Citroen. Dit kregen we niet opgelost, met als resultaat een tegenvallende P16 in de openingsreeks. In Q2 ging het iets beter en ik wist mijn reeks te winnen en een P12 algemeen te klokken.”
Op zondag waren de weergoden mij goed gezind. In Q3 lag de omloop in Mayenne er nat bij en dan ben ik in mijn salsa! Helaas was de motor nog steeds niet 100% maar toch wist ik een mooie reeksoverwinning te pakken en P10 algemeen. Bij terugkomst in de paddock kreeg ik koppelingsproblemen en moesten we de versnellingsbak demonteren. Zoals gezegd viel in de laatste kwalificatiereeks alles samen en werden we beloond met een mooie zevende plaats algemeen. Eindelijk een top DS3!!
Met het sterke resultaat in de laatste kwalificatiereeks wisten we ons van startplaats 6 te verzekeren in onze semi-finale. Hier lukte me een kanonstart en direct wist ik door te stoten naar een vijfde plek… tot… de motorstoring opnieuw om de hoek kwam kijken. Helaas verloor ik nog een plek en kwam ik als zesde over de meet. Ondanks alles toch weer enorm genoten van deze geweldige omloop en de Franse sfeer. Echt onbeschrijflijk! Ook een dikke dank je wel aan Steve Otzer voor de hulp en mijn vader voor het vele werk. Uiteindelijk werden we beloond voor ons doorzettingsvermogen om te blijven zoeken naar oplossingen en dat smaakt dan toch zoet. Voor nu gaan we de DS3 grondig controleren, zodat we in optima forma aan de start kunnen verschijnen in Dreux.”

 

Back to top button
error: Content is protected !!