De ontknoping op de Estering in Buxtehude!

Komend weekend staat op Estering in het noord Duitse Buxtehude, nabij Hamburg, de ontknoping op het programma van EuroRX1, EuroRX3 en RX2e. Bij EuroRX1 lijkt de titel de Zweed Anton Marklund niet meer te kunnen ontgaan, maar bij de overige divisies is er nog op en top spanning!

EuroRX1 – Anton Marklund op pole position
Bij de EuroRX1, de supercars, is het Anton Marklund aan kop van het kampioenschap met 84 punten. In theorie zouden enkel de Let Janis Baumanis (64 punten) en onze landgenoot Enzo Ide (63 punten) de Zweed nog van de troon kunnen stoten. Met maximaal 23 punten te behalen lijkt dit echter een utopie en naar alle waarschijnlijkheid zal Marklund zich derhalve opnieuw mogen kronen als Europees kampioen. Achter de Ford Fiesta piloot zal er nog hevig gestreden worden, want niet enkel Baumanis en Enzo Ide maken nog kans op het vice kampioenschap, ook de Britse tiener Patrick O’Donovan, met 60 punten in het kampioenschap, kan zich nog volop mengen in de strijd om plek 2 van het kampioenschap. Daarnaast zijn er nog genoeg kapers op de kust om roet in het eten te gooien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ulrik Linnemann, tweede onlangs nog in Mettet. Of Peter Hedström in zijn Hyundai i20 die nog eens zijn opwachting tussen het Europese geweld komt maken. Ook Rene Munnich zal zijn huid duur willen verkopen tijdens zijn thuisrace! Voeg daar nog Sivert Svardal en Tamas Karai aan toe en het moge duidelijk zijn dat er hard gestreden zal moeten worden!

EuroRX3 – Litwinowicz of Isaksætre?
In de klasse EuroRX3, de voormalig Super 1600, zijn het de Volland Audi’s die de dienst uit maken en de eerste 3 plekken in het kampioenschap bezetten. Aan kop is het de Pool Damian Litwinowicz die momenteel met 78 punten na 4 verreden manches aan de leiding gaat van het kampioenschap. Zijn Noorse teamgenoot Espen Isaksætre volgt hem echter op de voet met 73 punten. De nummer 3 in het kampioenschap, de Duitser Nils Volland, vinden we terug op plek 3 met 57 punten en kan slechts nog hopen op de titel als het leidende duo een heel slecht weekend voor hun kiezen krijgt. Volland zal er echter op gebrand zijn om voor eigen publiek te scoren!

EuroRX2e – Een Zweedse aangelegenheid
Bij het elektrische geweld is de spanning het grootst. De top 3 van het kampioenschap staat binnen 5 eenheden van elkaar. Nils Andersson voert het veld aan met 59 punten, maar de snelle Mikaela Ahlin-Kottulinsky volgt met 57 punten. Isak Sjökvist vinden we met 54 punten terug op plek 3. Vooral Mikaela Ahlin-Kottulinsky zal haar “perfect score” van Mettet een vervolg willen geven! In dat geval zou zich zomaar de eerste vrouwelijke RX2e-kampioene mogen noemen. Zover is het echter nog niet. Andersson en Sjökvist is er alles aan gelegen om dit te verhinderen.

Zondagavond zullen we weten wie zich kampioen mag noemen. Place to be dit weekend -> de Estering in Buxtehude!

Back to top button
error: Content is protected !!