“We gaan voor goud!”

Yenthe Putzeys wist het seizoen 2023 met een hoogtepunt af te sluiten met twee overwinningen gedurende de “double header” in Mettet. Het goede weekend in Mettet zorgde er nog bijna voor dat Putzeys de titel nog pakte in de RX3-klasse. Uiteindelijk moest de Corsa-rijder slechts 1 punt toegeven op kampioen Davy van den Branden. De ambities voor het nieuwe seizoen zijn daarmee gelijk duidelijk, de titel!

Het seizoen vorig jaar startte goed met een onverwachte derde plaats. Doorheen het jaar hebben we naar updates gezocht en is de auto stelselmatig verbeterd met als summum de twee overwinningen in het laatste weekend van het seizoen. Daar nog bijna de titel binnenhalen overtrof alle verwachtingen.”

Opnieuw een fraaie livery op de Corsa van Yenthe Putzeys

Dit seizoen ga ik opnieuw deelnemen aan het volledige Belgische rallycross kampioenschap en indien er (hopelijk) nog iets schuift aan de kalender wil ik ook de NK wedstrijd in Buxtehude meepikken. We proberen verder te bouwen op vorig jaar met als doel opnieuw mee te strijden voor overwinningen. ⁠Ik steek niet onder stoelen of banken dat de ambities dit jaar hoog liggen. Als je er vorig seizoen zo dicht bij bent hoop je minstens op een evenaring. Bij de RX3 klasse ligt alles zo kort bij elkaar dat het moeilijk te voorspellen is, maar ik verwacht opnieuw een driestrijd samen met Davy en Yves. Vorig jaar kwamen we bij momenten wat vermogen te kort. Daar proberen we aan te werken. In de winter hebben we enkele updates op motorisch vlak in gang gezet maar die zullen bij de start van het seizoen in Mettet nog niet onder te motorkap te vinden zijn. We hopen later in het seizoen een stap vooruit te kunnen zetten daarin.

Back to top button
error: Content is protected !!