FRX: Frans kampioenschap met Europees tintje!

Het Franse Rallycross kampioenschap heeft vandaag de inschrijflijst voor de openingsronde van het 2024 kampioenschap in Lessay bekend gemaakt. Met 128 inschrijvingen, verdeeld over zes klassen, barst het Franse kampioenschap opnieuw uit haar voegen.

In de koningsklasse, de Supercars, zien we maar liefst 20 inschrijvingen met daarbij ook de inschrijving van regerend kampioen Davy Jeanney. Vorig jaar werd de Fransman kampioen met een Hyundai uit de stal van PGRX, het team van Patrick Guillerme. Jeanney gaat dit jaar een gooi naar de titel doen met een heuse Skoda Fabia.

Het nieuwe wapen van Davy Jeanney (© FB Jeanney)

De voormalig Hyundai i20 van Davy Jeanney wordt dit jaar bestuurd door Steven Bossard, die na jarenlange afwezigheid opnieuw zijn opwachting zal maken. Bossard junior heeft in het verleden al vaker bewezen over snelheid te beschikken, dus hij mag zeker tot de titelkandidaten gerekend worden.

Grote afwezige dit jaar in het Franse Rallycross kampioenschap is Anthony Pelfrene, die dit jaar zijn pijlen zal richten op een campagne in het Wereldkampioenschap Rallycross. Vice-kampioen van afgelopen jaar Samuel Peu zal met zijn vertrouwde Peugeot 208 opnieuw hoge ogen willen gooien!

Dat het Franse kampioenschap in Europa hoog aangeschreven staat moge blijken uit de inschrijvingen van de Fin Juha Rytkönen en het Hongaarse duo Tamas Karai en Zoltan Koncseg. Het is afwachten hoe zij zich staande kunnen houden tussen het Franse geweld.

Vice-kampioen S1600 Anthony Paillardon maakt de overstap naar de Supercars-klasse in een heuse Ford Fiesta. Daarnaast zijn het met name een heel leger aan Peugeot 208’s die de dienst uit zullen maken. Namen als Jonathan Pailler, Laurent Bouliou en Julien Febreau zullen zeker van voren te vinden zijn!

Laurent Bouliou in de DA-racing Peugeot (© Bouliou)

De volledige inschrijvingslijst voor de openingsronde in Lessay is HIER terug te vinden.

Place to be -> Lessay -> 26 tot en met 28 april!

Back to top button
error: Content is protected !!