Maeyninckx on top in Schlüchtern!

Yorick Maeyninckx heeft vandaag de openingsronde van het Duitse Rallycross kampioenschap in Schlüchtern op zijn naam weten te schrijven. Met tweede snelste tijden in de reeksen, een overwinning in zijn semi finale en de eerste plek in de finale was Maeyninckx met zijn “Mean Machine” ongenaakbaar.

Achter winnaar Maeyninckx kwam Kristof Bex op respectabele afstand als tweede over de meet, op de voet gevolgd door Bart Bel die een keurige derde plek weet te behalen, met een BMW die een week geleden nog in 1000 stukken in de werkplaats uit elkaar lag. Dat mag al een overwinning op zich genoemd worden!

Bart Bel gevolgd door Maikel Alewijnse ©RH/DRX/TypeS

Achter het genoemde drietal was het Maikel Alewijnse die een mooie vierde plaats weet te veroveren. Ariane Vanlommel kwam als zevende over de meet in de finale.

We spraken kort met winnaar Maeyninckx, die duidelijk heeft genoten van de eerste dag in Schlüchtern:
Het was echt een topdag hier in Duitsland! Het ging de hele dag ontzettend goed. Zo was ik telkens de snelste, van tijdtraining tot en met de finale. Enkel in de derde reeks ging ik rond en wist ik slechts een zevende tijd te scoren. Kortom een ontzettend geslaagde dag! Morgen hopelijk opnieuw zo vlekkeloos en weer een mooi resultaat!”

Foto’s met dank aan Ralf Hofacker/DRX/TypeS

Back to top button
error: Content is protected !!