Nieuw wapen voor Nick Snoeys!

Begin april wisten we hier op rx-inside te melden dat Nick Snoeys bezig was met een nieuw RX3-project en dat de primeur hier op onze website te vinden zou zijn. Bij deze, Nick Snoeys heeft de Peugeot 208 ex Jens Hvaal aangekocht! Uiteraard laten we de trotse nieuwe eigenaar aan het woord.

We zijn vorige week met enkele jongens van het team de auto op gaan halen in Noorwegen. Het gaat om de ex Jens Hvaal Peugeot 208. Hiermee werd Jens in 2023 nog Noors Rallycross kampioen. We hebben wel nog een beetje werk voordat we echt aan rijden kunnen denken. Eerst willen we de electronica wat aanpassen en de carrosserie helemaal strak zetten. Daarna willen we de Peugeot natuurlijk ook voorzien van nieuwe kleuren. Ook de krachtbron is nog niet de oorspronkelijke motor. Op dit moment ligt de reserve motor in de auto omdat de goede motor nog niet klaar is en we wachten op de krukas. Maar dat komt ook wel weer goed.

We gaan proberen ergens een testweekend te organiseren zodat we de auto een beetje kunnen leren kennen alvorens we er mee aan de start verschijnen. De bedoeling is nog steeds om de overige wedstrijden van het Nederlandse Rallycross Kampioenschap mee te rijden maar we willen niks overhaasten dus pinnen ons niet vast op een bepaalde datum. De WK-manche in Mettet staat erg hoog op ons verlanglijstje! Als we voldoende budget bij elkaar krijgen, want we willen dit graag zo goed mogelijk doen met onze middelen.”

Het hoofddoel voor nu is echter om de Peugeot 208 volledig startklaar te maken en wat testrondjes te draaien. Zoals gezegd wil ik er geen concrete datum op plakken, maar we kijken er alvast naar uit om met ons nieuwe wapen aan de start te verschijnen!

Back to top button
error: Content is protected !!