Bryntesson profiteert!

Thomas Bryntesson heeft in Solvalla de derde ronde van de RallyX Nordic Cup op zijn naam weten te schrijven. De jonge Noor profiteerde in de grote finale optimaal toen Robin Larsson en Peter Hedström met elkaar in de clinch lagen.

In de semi-finales was er reeds een kleine verrassing te noemen. Mega-talent en leider in het kampioenschap Oliver Solberg brak een aandrijfas bij de start van zijn semi finale en wist daarom slechts als vijfde over de meet te komen. Door het ontbreken van Oliver Solberg in de finale kon Thomas Bryntesson goede zaken doen voor het kampioenschap.

De grote finale beloofde een spektakelstuk te worden. Op pole position was het Robin Larsson, met naast zich Thomas Bryntesson. Peter Hedström, Lukas Walfridson, Henning Solberg en Alexander Hvaal completeerden de grid. Bij het doven van de lichten was het Larsson met de beste start, gevolgd door Hedström en Bryntesson. In de eerste linkse is het Hedström die een tik uitdeelt aan Larsson waardoor de Zweed doorschiet. Hedström probeert binnendoor te steken maar Larsson gooit het gat brutaal dicht. Beide heren schieten in de volgende rechtse veel te ver naar buiten en het hele veld weet te passeren, met Thomas Bryntesson als grote winnaar.

Na het tumult in de start weet Bryntesson zich los te rijden van de rest van het veld en zodoende onbedreigd naar de overwinning te rijden, gevolgd door Walfridson. Robin Larsson rijdt nog een fraaie inhaalwedstrijd en pakt de laatste plek op het podium! Door zijn overwinning neemt Bryntesson de leiding in het kampioenschap over van Oliver Solberg. Laatstgenoemde was natuurlijk uitermate teleurgesteld.

Helaas brak de aandrijfas bij de start van mijn semi-finale en was ik kansloos om nog bij de top-3 te eindigen en door te stoten naar de finale. In het kampioenschap hebben we veel punten verloren op Thomas Bryntesson, maar we gaan ons uiterste best doen om de leiding terug te krijgen! Bij de volgende wedstrijd in Nysum [half augustus] zullen we er weer voor de volle 100% voor gaan!”, aldus Oliver Solberg.

Foto’s met dank aan Johan Schefström / RX-inside.be

 

Back to top button
error: Content is protected !!