Coox heeft genoten van het “Magic weekend”!

Ruim 45.000 mensen zagen in het Zweedse Höljes hoe Anton Marklund de overwinning in de wacht wist te slepen bij EuroRX. Jochen Coox wist zich niet te plaatsen voor de finales, maar kijkt desondanks tevreden terug op een geslaagd weekend in Zweden.

In de derde reeks kreeg ik in de eerste ronde na de jump speling in mijn stuur. Ik heb toen een ronde wat rustiger aan gedaan. Pas toen ik merkte dat er niks mis kon gaan heb ik het tempo weer opgeschroefd. Meer dan een 25e tijd zat er toen helaas niet in. De vierde reeks moest ik van de buitenkant starten, wat op zich een flink nadeel is op een omloop zoals in Höljes. We gingen met 5-dik op de eerste bocht af en ik besloot van mijn gas te gaan. Tanevik ging voor me het mulle zand in. Op zich was dit wel de beste reeks want ik wist vlak achter Gehrman als tweede over de meet te komen.”

We sluiten het weekend in Höljes af op een 27e plaats algemeen. Natuurlijk had ik van tevoren op meer gehoopt, maar laten we niet vergeten dat ik hier pas voor de tweede keer rijd. De mannen die bij de eerste 15 staan hebben hier een pak meer ervaring. Neemt niet weg dat ik erg tevreden ben met mijn weekend. Het team heeft me elke keer een perfecte auto gegeven en de motor van Trollspeed loopt als een Zwitsers uurwerk. Via deze weg wil ik mijn team en sponsoren bedanken, want zonder jullie was dit niet mogelijk!”

Foto’s: Jan Kåre Rafoss / ERC24.com

Back to top button
error: Content is protected !!