Jos Jansen rijdt finale in Lavaré!

Afgelopen weekend kwam Jos Jansen aan de start van de vierde ronde van het Franse Rallycross kampioenschap in Lavaré. Oorspronkelijk zou ook Jochen Coox aan de start verschijnen maar wegens logistieke problemen moest Coox verstek laten gaan.

Na vier reeksen vinden we Jansen terug op een 12e plaats algemeen, hetgeen kwalificatie voor de semi-finales betekent. Uiteindelijk moet Jansen in de grote finale al vroegtijdig de handdoek in de ring gooien vanwege een defecte demper. We laten Jos zelf aan het woord.

De ondergrond in Frankrijk is toch zeer speciaal, veel stof, maar ook vooral ronde steentjes die heel fel rollen. Gevolg dat het toch een keer mis ging in de eerste heat. Daarna ging het al een stuk beter. Het niveau is behoorlijk hoog en iedereen kan van iedereen winnen. De reeksen op zondagmorgen gingen ook super en in de vierde reeks wisten we zelfs een 7e tijd algemeen te noteren! Zo wisten we ons te kwalificeren voor de halve finales, wat ook het doel was.

Voor de finales besloot de organisatie gigantisch veel te sproeien tegen het stof, met gevolg dat de onverharde stroken werden omgetoverd in natte, zuigende klei. Wij moesten als eerste starten en aan de eerste chicane ging alles tegen elkaar en niemand die nog iets zag door de modder op de voorruit. Uiteindelijk kwamen we als derde over de meet en hiermee konden we doorstoten naar de finale.

In deze finale mochten we starten vanaf plek 6.  Ik had een goede start maar Theuil kwam snel naar mijn rijlijn, ik tikte op zijn achterkant en werd kortstondig gelanceerd. Toen de auto terug op vier wielen terecht kwam, stak de schokdemper door de motorkap, dus einde verhaal.”

“We hebben genoten van dit uitstapje naar Frankrijk. De gemoedelijkheid en ambiance is gewoon prachtig en zeker voor herhaling vatbaar.”

Foto’s ©MAP

Back to top button
error: Content is protected !!