NLRX: Spannende finales en indrukwekkende demo’s!

Komend weekend staat er op het Eurocircuit in Valkenswaard alweer de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap Rallycross op het programma. Aangezien de deelnemers van het NK nog 2 resultaten uit Maasmechelen kunnen inbrengen, zullen de kampioenen pas later in het jaar gekend zijn.

Supernationals+
Kristof Bex is dit jaar heer en meester in Valkenswaard en lijkt dan ook de grootste kandidaat voor de overwinning te zijn. Zoals reeds het hele seizoen, mag Bex nu ook weer geduchte tegenstand verwachten van Bert Bosmans en Luc Maris. Stefan Vaesen, momenteel derde in de tussenstand van het kampioenschap, zal proberen roet in het eten te gooien bij eerder genoemd drietal.

Supernationals-
Met 5 overwinningen uit evenveel wedstrijden is Steve Volders niet te kloppen dit seizoen. Enkel in juni gaf Volders forfait wegens verplichtingen in EuroRX, de overwinning ging toen naar Mandy Kasse. Als Volders gespaard blijft van technische mankementen aan zijn Ford Fiesta dan worden de 20 punten hoogstwaarschijnlijk opnieuw aan zijn conto toegevoegd. Achter de snelle Fiesta zal er hard gestreden worden voor de overige podiumplekken. Hierbij lijken Peter vd Wege, Glenn Cools, Mandy Kasse en Ron Snoeck de beste kaarten te hebben.

Super1600
Davy vd Branden gaat aan de leiding van de tussenstand in het Nederlandse kampioenschap, echter op de voet gevolgd door Joel Strackx (3 punten). Yves Teelen en Willem Veltman volgen respectievelijk op 6 en 8 punten van leider Van den Branden. Het Nederlandse duo Vingerhoets en Snoeijers staan er minder goed voor in de tussenstand, maar kunnen aanstaand weekend zeker roet in het eten gaan gooien!

Demonstraties
Gedurende het weekend zullen er een aantal “demonstratieritten” verreden worden, waaronder met een 4-tal Audi’s. Op zondag zal niemand minder dan Jochen Coox achter het stuur kruipen van 1 van deze monsters!

Programma:

Zaterdag 19 augustus 
08.00                           Opening circuit
08.15 – 10.00             Administratieve controle
08.30 – 10.15             Technische keuring
10.45                            Vergadering sportcommissie
11.15                              Publicatie lijst tot de wedstrijd toegelaten deelnemers
11.30                             Rijdersbriefing in de sluis
12.00                            Aanvang vrije training
14.30 – 15.00             Demonstratieritten
15.15                             Start 1e heat NK

Zondag 20 augustus
09.00                           Vergadering sportcommissie
09.30 – 10.30             Warming up
10.30 – 11.00              Demonstratieritten
11.15                              Start 2e heat NK
12.45 – 13.15               Demonstratieritten
13.30                             Start 3e heat NK
15.00 – 15.30              Demonstratieritten
15.45                             Start (semi) finales
Half uur na de finales  Prijsuitreiking

Back to top button
error: Content is protected !!