NLRX: Bex domineert opnieuw!

Op het Eurocircuit in Valkenswaard werd dit weekend de laatste ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross verreden. Onder een stralend zomerzonnetje waren het de Belgen Bex, Volders en Teelen die met de overwinning aan de haal gingen.

Supernationals+
Met drie maal de snelste tijd in de reeksen, een overwinning in zijn semi-finale en een onbedreigde overwinning in de finale weet Kristof Bex een toch wel zeer overtuigende wedstrijd te rijden. Er lijkt dit jaar geen maat te staan op de man uit Heusden in zijn snelle Volvo S40. Achter Bex vochten Maris en Bosmans om het zilver, waarbij Maris uiteindelijk aan het langste eind trok. Stefan Vaesen en Roland Myny werden respectievelijk vierde en vijfde.

Super1600
Geen Marcel Snoeyers en Joel Strackx bij S1600. Het overgebleven kwartet maakte er een mooie wedstrijd van. In de finale was het Yves Teelen die het eerste de Per-Eklund-bocht in dook, op de voet gevolgd door Vingerhoets, Van den Branden en Veltman. Ruim anderhalve ronde plakt Vingerhoets op de bumper van de zwarte Peugeot van Teelen, tot het moment dat Vingerhoets de handdoek in de ring moet gooien met technische problemen. Teelen ziet als eerste het zwart/wit-geblokt, gevolgd door Vd Branden en Veltman.

Supernationals-
Opnieuw stond er in deze klasse geen maat op Steve Volders. De blauwe Fiesta scoort hiermee 4 op 4 in Valkenswaard. Achter Volders zijn het Van de Wege en Kasse die het podium completeren. Glenn Cools, tweede in de tussenstand van het kampioenschap, haalde de finale helaas niet. Cools crashte zwaar in zijn semi-finale en zal alle zeilen moeten bijzetten om zijn Opel nog klaar te krijgen voor de wedstrijd in Maasmechelen over 3 weken.

Demo’s
Tussen de reeksen door werden een aantal demonstraties verreden. We zullen er de komende week in een apart artikel op terugkomen, maar we willen dit nu toch al kort de revue laten passeren. De pauzes werden op het Eurocircuit ingevuld door een 8-tal Audi rallywagens. Niemand minder dan Jochen Coox kroop achter het stuur van een heuse Audi Quattro S1 Pikes Peak! De Rekemnaar was onder de indruk van de brute kracht van de Audi… later meer hierover.

Hiermee komt een einde aan het seizoen op het Eurocircuit in Valkenswaard. De kampioenen van Nederland zullen later dit jaar gekend zijn, aangezien er nog een tweetal resultaten van Maasmechelen ingebracht mogen worden.

 

Back to top button
error: Content is protected !!