Coox: “Bruut geweld voor echte mannen!”

Afgelopen weekend mocht Jochen Coox, op uitnodiging van Coen Donkers van Audi Sport Veghel, plaatsnemen in een heus groep B monster… de Audi Quattro S1 Pikes Peak. Samen met nog een 7-tal andere rallywagens van onder andere Audi Sport Veghel werden er waanzinnige demonstraties gegeven op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Dit is natuurlijk een droom die uitkomt. Samen met mijn neef Gregor zijn we al een tijdje op jacht naar een dergelijke S1, maar het zijn zeer zeldzame wagens en ze worden niet zo snel van de hand gedaan. Afgelopen week belde Coen mij om te vragen of ik te porren was om plaats te nemen achter het stuur van de S1 om hier wat demonstraties te verzorgen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!

Aan het einde van de dag heeft Coox ongeveer 50 ronden afgespoeld in zijn droomwagen. De eerste stint was nog aan de voorzichtige kant, maar toen de Rekemnaar eenmaal gewend was aan de Audi vlogen de vonken er vanaf. Oude tijden herleefden op het Eurocircuit in Valkenswaard en het publiek smulde van het gebrul van de 5-cylinder. Na afloop van de demonstraties spraken wij met een dolgelukkige Coox.

Wow, dit is echt afzien! In de Audi moet je aan de bak! Deze auto heeft geen elektronische hulpmiddelen zoals mijn Polo, dus bijvoorbeeld geen ALS. De S1 pakt pas op bij hoge toeren dus je moet veel meer schakelen. Ook is de weglegging enorm agressief en je wordt gedwongen om keihard te werken, of je wordt genadeloos afgestraft. Toen ik een aantal runs had gedaan was ik drijfnat van het zweten. De Polo rijdt een stuk gemakkelijker en heeft veel meer koppel. Met Victoria zou ik zonder problemen 20 ronden kunnen rijden zonder te zweten, maar dat is hier wel anders. Daarnaast straft de Audi elk minuscuul foutje af en is dus niet zo vergevingsgezind als de Polo. Ik heb enorm genoten van deze dag en ik wil Coen dan ook bedanken voor deze geweldige kans! Misschien kunnen we het 10 september nog eens over doen… knipoog…”

Back to top button
error: Content is protected !!