BRX: Supercars in Maasmechelen!

Al geruime tijd zijn de Supercars in Belgie met uitsterven bedreigd. Een neerwaartse spiraal die enkele jaren geleden werd ingezet toen onder andere mannen als Van Mechelen, Kuypers en Pauwels om verschillende redenen de rallycross-helm aan de wilgen hingen. Tel daar recentelijker nog maar Marcel Ottink en Ronny Scheveneels bij op en het probleem wordt pijnlijk duidelijk… bloedarmoede bij de Supercars!

Onlangs berichtten wij reeds via onze website dat Jochen Coox in elk geval zal starten in de volgende manche voor het Belgische kampioenschap. Coox zou de wedstrijd in zijn achtertuin gaan gebruiken als test, ongeacht of er nog meerdere deelnemers aan de start zouden verschijnen. De Rekemnaar heeft echter niet stil gezeten en heeft contact gezocht met de Duitser Andreas Steffen. Beide heren kampen elk in hun land met hetzelfde probleem, namelijk het ontbreken van concurrentie. Steffen had wel oren naar een duel met Coox en zal zodoende ook starten op het Duivelsbergcircuit, mits de Ford Fiesta ongeschonden uit de strijd komt in Loheac komend weekend.

Vanuit Duitsland hebben wij tevens vernomen dat ook Jorg Jockel, Paul Allerts en Dietmar Brandt af zullen zakken naar de Limburgse omloop. Noorderbuur Wil Teurlings bevestigde eveneens voor de afspraak op de Duivelsberg. Jos Jansen zal afwezig zijn vanwege een wedstrijd in Engeland met zijn Porsche.

Komende week zullen we middels onze preview ook vooruitblikken op de andere klassen, maar het moge duidelijk zijn dat deze afspraak niet gemist mag worden!

Back to top button
error: Content is protected !!