Ups en downs voor MdK in Loheac

Het Franse Loheac is dit weekend het strijdtoneel voor de negende ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Voor de deelnemers aan het Europees kampioenschap Rallycross is de wedstrijd in Loheac de vierde en voorlaatste wedstrijd van hun campagne.

Op de imposante deelnemerslijst van het Europese kampioenschap tellen we 35 supercars, waaronder welgeteld 1 Belg… Michael de Keersmaecker! Voor MdK stonden er vandaag al drie kwalificatiereeksen op het programma.

In de eerste reeks leek MdK op weg naar een solide begin van zijn weekend. Bij het uitkomen van de jokerlap kwam de zwarte JDK Fiesta terug voor de Mitsubishi van James Grint. Laatstgenoemde torpedeerde MdK en kostbare tijd ging verloren. In de tweede reeks opnieuw pech voor de man uit Londerzeel. Twee gestrande wagens op het circuit zorgden opnieuw voor tijdverlies. In de derde reeks vielen alle puzzelstukjes op hun plek en weet MdK een keurige 9e tijd op de tabellen te zetten.

In de algemene rangschikking vinden we De Keersmaecker terug op een 20e tijd algemeen. De semi-finales lijken, met nog 1 reeks te gaan, ver weg maar de stijgende lijn heeft zeker een vervolg gekregen!

Back to top button
error: Content is protected !!