BRX: Belgium meets Germany!

Voor komend weekend staat alweer de voorlaatste wedstrijd van het Belgische Rallycross kampioenschap op de kalender. Traditiegetrouw is de september-afspraak op het Duivelsbergcircuit samen met een wedstrijd voor het Duitse Rallycross kampioenschap (DRX). Wij kijken alvast vooruit.

Supercars
Geen Jos Jansen bij de Supercars. De drukker uit Hoeselt rijdt komend weekend in Brands Hatch met zijn Porsche en moet daarom forfait geven voor de wedstrijd in Maasmechelen. Daarmee is lokaal matador Jochen Coox meteen favoriet voor de overwinning bij de koningsklasse. De Duitser Andreas Steffen, ingeschreven in het BK, zal er alles aan gelegen zijn om Coox van de overwinning te houden. Naast genoemd duo zullen ook Wil Teurlings (Volvo S40), Paul Allerts (Mitsubishi Lancer), Bastian Sichelschmidt (BMW 325 iX) en Dietmar Brandt (Audi S4) aan de start verschijnen. Eerder werd ons nog de deelname van Jorg Jockel bevestigd maar deze ontbreekt nog op de voorlopige deelnemerslijst.

Super1600
Een indrukwekkende en kwalitatief hoogstaande deelnemerslijst bij de Super1600-klasse. Met maar liefst 13 inschrijvingen zal er hard gevochten moeten worden om een plek op het podium te bemachtigen. Leider in de tussenstand van het kampioenschap is momenteel Steve Otzer, met 66 punten. Slechts 2 punten voorsprong op Dennis Remans en 9 punten op Yves Teelen. Genoemd drietal kan zich geen fout permitteren want ook Strackx, VdBranden en Vanalken hebben de leiders nog binnen handbereik. Terug van weg geweest in deze klasse is Thijs Heezen. We zagen de Nederlander dit jaar nog niet in actie in zijn snelle Fiesta, maar Heezen zal een Belgisch feestje zeker willen verstoren! In deze klasse zal vanuit DRX enkel Romano Schultz in een Citroen Saxo zijn opwachting maken.

Supernationals+
Kristof Bex lijkt dit jaar heer en meester en heeft in de tussenstand van het kampioenschap reeds 16 punten voorsprong op Luc Maris. Mathematisch kan Bex het kampioenschap komende zondag al binnen halen. Bex zal dan 4 punten meer moeten scoren dan Luc Maris om hiermee de titelstrijd vroegtijdig in zijn voordeel te beslissen. Op een mooie derde plaats in de tussenstand vinden we Stephanie van Lingen met haar snelle “Binkie”. Van Lingen voelt echter de hete adem van Stefan Vaesen in haar nek want Vaesen volgt slechts op 2 punten. Met verplichte inbreng van de laatste wedstrijd in oktober, zal de strijd om het brons volledig open blijven tot en met de laatste wedstrijd in Maasmechelen.

Supernationals-
Steve Volders domineert in deze klasse. Met 4 overwinningen in evenveel wedstrijden staat Volders met 80 punten bovenaan in de tussenstand van het kampioenschap en het zou al vreemd moeten lopen wil de titel hem nog ontglippen. Naaste belager is Kurt Lambers met 51 punten. Grote afwezige voor de afspraak in Maasmechelen is Glenn Cools, die zijn Opel Kadett afgelopen maand in Valkenswaard volledig afschreef.

Demonstraties
Zoals we eerder reeds berichtten zullen er komend weekend ook een aantal spectaculaire demonstraties worden gegeven met een aantal Audi’s! Zo zal onder andere een heuse Audi S1 Pikes Peak in actie te zien zijn!

Op zondag zal om 8.30uur de actie op gang worden geschoten met de vrije trainingen. Om 9.30uur zal er gestart worden met de reeksen en de finales zijn voorzien vanaf 15.00uur. Place to be -> Duivelsbergcircuit in Maasmechelen!

Back to top button
error: Content is protected !!