BRX: Coox, Maris, Roumans en De Beuckelaer aan de champagne!

Gisteren werd er op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen alweer de voorlaatste ronde van het Belgische Rallycross Kampioenschap verreden. Jochen Coox, Luc Maris, Pascal Roumans en Danny de Beuckelaer mochten, na een lange dag vol actie en spanning, het hoogste schavotje op het podium betreden.

Supercars
Bij de Supercars stond er op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen geen maat op lokaal matador Jochen Coox. Enkel in de eerste reeks kon de Rekemnaar geen scratch noteren vanwege problemen met de waistgate. Daarna stelde Coox orde op zaken met 2 snelste tijden. In de gecombineerde finale met de Duitse gasten zagen we uiteindelijk 6 deelnemers op de startgrid, met op pole position Jochen Coox. Wil Teurlings, Andreas Steffen, Paul Allerts, Dietmar Brandt en Romano Schultz completeerden de grid van de grote finale. Tegen de klok van 20uur werd de finale verreden maar zelfs de vallende duisternis kon Coox niet van een afgetekende overwinning houden. Andreas Steffen wint het duel om de tweede plaats van Wil Teurlings en finisht als tweede.

Supernationals+
Kristof Bex is dit jaar de te kloppen man bij de grote Supernationals. Gisterochtend kwam echter het pechduiveltje om de hoek kijken bij de groene Volvo. In de vrije training moest de Volvo aan de kant vanwege een gebroken differentieel en ook in de eerste kwalificatiereeks moest Bex vroegtijdig aan de kant met een gebroken gaskabel. Uiteindelijk weet Bex zich toch te kwalificeren voor de grote finale, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Luc Maris. Maris wint, voor Bex en Bosmans. Met inachtneming van een streepresultaat leidt Bex nog steeds in de tussenstand om het kampioenschap met 77 punten, gevolgd door Luc Maris op 69 punten. Met de verplichte inbreng van de laatste wedstrijd is de strijd nog volledig open, al heeft Kristof Bex genoeg aan een plek bij de eerste 4.

Super1600
Bij de snelle voortrekkers was het de dag van Pascal Roumans! Het hele seizoen is Roumans ijzersterk met zijn Fiesta, maar gisteren vielen alle puzzelstukken op hun plek en reed Roumans zeer verdienstelijk naar zijn eerste overwinning in het Belgische Rallycross kampioenschap, gevolgd door Davy vd Branden en Nick Vanalken. Dennis Remans werd geplaagd door pech en strandde in de semi-finales op plaats 5, achter Danny Luyten die duidelijk meer snelheid had gevonden in zijn Toyota Yaris. Na het wegstrepen van een slechtste resultaat is het Davy vd Branden die aan de leiding gaat van het kampioenschap met 67 punten. Met Steve Otzer op 66 punten en Dennis Remans op 64 punten beloofd de laatste wedstrijd een spektakelstuk te worden!

Supernationals-
Aanvankelijk leek het erop dat Steve Volders opnieuw niet te kloppen zou zijn. Volders noteerde in de eerste reeks nog een snelste tijd, maar liefst 4 seconden sneller dan de nummer 2 VdWege, maar in de tweede reeks moest Volders de handdoek in de ring gooien vanwege problemen met de krachtbron in zijn snelle Fiesta. Peter vd Wege klokte in reeks 2 en 3 nog de snelste tijd, maar moest in de grote finale buigen voor Danny de Beuckelaer. Van de Wege finisht als tweede, voor Bart Coninx en Kurt Lambers. Ondanks de pech van gisteren mag Steve Volders zich nu reeds kampioen van België noemen! Met 80 punten heeft Volders 23 punten voorsprong op de nummer 2 Kurt Lambers.

De ontknoping van het Belgische Rallycross kampioenschap zal zijn op 8 oktober!

Back to top button
error: Content is protected !!