Co-piloot van Jochen Coox!

Collega Dave Smeets kreeg zondag 10 september dè kans van zijn leven om mee te rijden aan de zijde van Jochen Coox in een … heuse Audi S1 Pikes Peak. Een kans die elke regelrechte autosportliefhebber met beide handen grijpt. Zo gezegd, zo gedaan.

Zondagochtend voor aanvang van de wedstrijd gespte Dave zich vast voor één van die ritjes die je je ongetwijfeld lang blijft herinneren. De imposante Audi heeft zo’n 750 pk maar valt amper te vergelijken met de huidige Supercars. Waar het er in de Supercars van deze generatie erg gesofisticeerd en eerder “verfijnd” aan toe gaat is er het rauwe geluid van de Audi waar het tevens hard werken is om de PK’s tot zijn recht te laten komen. Een relaas van een onvergetelijke zondagochtend:

Gisteren rond ongeveer 8.30uur arriveerde ik op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, niet wetende dat ik een klein uur later vastgesnoerd zou zitten in een heuse Audi S1 Pikes Peak, als “co-piloot” van Jochen Coox. Toch had ik kunnen weten wat mij boven het hoofd hing. Op zaterdagavond sprak ik nog met Jochen en zei hij gekscherend “ik neem je morgen eens mee in die Audi!”. Enfin.. terug naar het moment zelf. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Ik werd stevig vastgesnoerd in de Audi en Jochen maakte zich klaar om te gaan starten. Nog even kwam er een gebaar van de startlijn dat we 4 rondjes mochten rijden. Jochen startte de Audi en nog even dacht ik er aan dat ik misschien niet zo zwaar had moeten ontbijten (lach).

Wat me gelijk opviel is het gebrul en gepruttel van de 5 cylinder, zelfs als de wagen stationair loopt. De start was vrij rustig, maar vervolgens ging het gaspedaal naar beneden. Ik werd in mijn stoel gedrukt en zag de eerste rechtse in een rap tempo dichterbij komen. Ik heb via de onboard beelden Jochen regelmatig aan het werk gezien in de Polo, maar dat staat in schril contrast met hoe Coox moet werken in de Audi. Enorm veel schakelen om de motor hoog in de toeren te houden en zoeken naar tractie. Helaas gaan 4 rondjes enorm snel voorbij, maar ik heb er van genoten!

Back to top button
error: Content is protected !!