Danny Luyten: “NO PAIN, NO GAIN!”

Vol verwachting keek Danny Luyten uit naar zijn rentree afgelopen zondag. Hoe zouden de aanpassingen aan de Toyota uitpakken? En gaat de schouder nog een rol spelen? Uiteindelijk weet Luyten een positieve dag af te sluiten op een 8e plaats algemeen. Wij spraken met Danny over zijn weekend.

Na een inactiviteit van 6 maanden waren we zeer benieuwd of de verbeteringen aan de Yaris vruchten af zouden werpen. Zelf was ik, na een zware revalidatie, vooral gespannen of mijn schouder het een hele dag zou houden. De trainingen verliepen vlot en soepel en het eerste gevoel met de wagen was uiterst positief!

“In de eerste reeks hadden we een klein elektrisch probleem maar dat werd vakkundig getackeld door mijn topteam! Voor de tweede reeks besloten we de Yaris te voorzien van nieuw rubber en dat werd gelijk beloond met een vierde tijd algemeen, slechts op 0,6 seconde van de tweede plek. Mooi! In de derde reeks was de piloot iets te enthousiast bij het uitkomen van de joker en ging de Toyota in de rondte.”

Na de reeksen valt een zevende plek algemeen ten deel aan Luyten en krijgt hij een sterke semi-finale voorgeschoteld met Otzer, Vanalken, Teelen, Remans en Vingerhoets. In potentie stuk voor stuk finale kandidaten. Helaas weet Luyten niet door te stoten naar de grote finale en weet hij als vierde over de meet te komen, vlak voor regerend kampioen Dennis Remans.

Na een goeie start besloten we vanaf P4 meteen te jokeren. Na de eerste ronde merkte ik dat er problemen waren met de stuurbekrachtiging. Het sturen werd zwaarder en zwaarder en mijn schouder begon flink pijn te doen. Toch kon ik de hevig aandringende Remans achter me houden. Uiteindelijk pakten we de vierde plek in onze semi-finale en ben ik toch tevreden met de geboekte progressie! De Toyota heeft wat schade aan de achterkant en de piloot heeft een pijnlijke schouder, maar hey… NO PAIN, NO GAIN! Dikke merci aan mijn team en tot de volgende!”

Back to top button
error: Content is protected !!