Duval: “Genieten om tegen de toppers te racen!”

Afgelopen weekend kwam Francois Duval aan de start van de tiende ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Plaats van handelen was het Bikernieki circuit in Riga, Letland. “Dudu” mocht plaats nemen in de Peugeot 208 WRX van JB Dubourg, die samen met zijn partner Adeline Sangnier elk moment een kindje verwachten.

Ik was enorm gelukkig toen ik de uitnodiging kreeg van Dominique Dubourg en Team DA Racing-Eurodatacar en daar wil ik ze dan ook voor bedanken. Het circuit in Riga is echt mega en ik had meteen een goed gevoel achter het stuur van de Peugeot 208 WRX. Helaas kon ik in de vrije trainingen niet optimaal genieten vanwege problemen met een slang van de intercooler. Ten opzichte van de fabrieksteams werd wel pijnlijk duidelijk dat we vermogen te kort kwamen. Desalniettemin hebben we mooie gevechten gehad tegen de top-10 van het Wereldkampioenschap, zoals bijvoorbeeld Ken Block. In Q2 werd ik gediskwalificeerd omdat ik mijn duim een seconde te lang op de launch control hield, maar over het algemeen was het een super ervaring! Het is een geweldig team en het zou mooi zijn als ik meer zou kunnen rijden in deze Supercar. De wagen heeft nog een enorm potentieel!”

Back to top button
error: Content is protected !!