Coox hoopt op droog weer in Lessay!

Lessay is de gastheer van de achtste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap. Voor Jochen Coox wordt dit de derde krachtmeting in dit kampioenschap. Eerder kwam Coox aan de start in Essay en Kerlabo. We spraken vandaag al even met de Rekemnaar in Lessay.

Ik heb net een rondje over het circuit gelopen en het is echt een geweldige omloop! Ook voor het publiek die nagenoeg vanaf elke plek het gehele circuit kunnen zien en zodoende niks van de actie hoeven te missen. Het rechte stuk vanaf de start is erg lang en ik denk dat de eerste rechtse behoorlijk snel gaat zijn. Daarna volgt er een infield sectie met 2 haarspeldbochten, om vervolgens weer het rechte stuk op te draaien. Een korte maar interessante omloop. Ik hoop alleen op droog weer want de onverharde stukken zijn er erg slecht aan toe door de regen van vandaag. Het is niet het gravel dat we bij ons kennen, maar dit is een soort klei die enorm zuigend en glibberig wordt als deze nat wordt.”

Ik durf geen voorspelling te doen over een resultaat. De concurrentie is moordend, met 20 Supercars op de startlijst. Ik kijk uit naar de eerste kennismaking met het circuit morgenochtend, we gaan het tempo stap voor stap opvoeren en dan zien we wel waar we aan het einde van dag 1 zullen staan. Ik heb er in elk geval zin in!”

Back to top button
error: Content is protected !!