FRX: Coox schittert in Lessay!

De weergoden waren de teams vandaag goed gezind in Lessay. De volledige dag kon worden afgewerkt onder droge omstandigheden, enkel in de ochtend waren de onverharde stukken nog flink nat en glad maar toen de reeksen van start gingen was het complete circuit opgedroogd.
Voor Jochen Coox was er in de ochtend ruimschoots de mogelijkheid om kennis te maken met het Circuit de Lessay. Voorzichtig werd het tempo opgevoerd en werd “Victoria” verder afgesteld voor de Franse omloop. Na een 20-tal trainingsronden spraken we met een tevreden Coox.

Wat een geweldig circuit! Het lange rechte stuk vanaf de start is erg indrukwekkend en de eerste rechtse is bloed snel! In de twee hairpins die volgen is het zoeken naar tractie. We hebben nog wat kleine dingen veranderd aan de afstelling van de Polo, dus in de eerste reeks gaan we in de aanval!”

En of Coox in de eerste reeks in de aanval ging! In de openingsmanche mocht Coox het opnemen tegen Maloigne en Balocchi. De Volkswagen Polo kwam als beste weg uit de startblokken en Coox voert het veld aan. Achter Coox besluit Maloigne als eerste de joker te spelen en dit werpt vruchten af voor de Fransman. Na de verplichte ommetjes ziet Maloigne als eerste het zwart-wit geblokt, op de voet gevolgd door Coox. Uiteindelijk is de tijd van de Rekemnaar goed voor een vijfde tijd algemeen, een erg mooie prestatie!

In de tweede reeks moest Coox starten in de laatste groep bij de Supercars. De vijfde tijd uit de eerste reeks betekende starten vanaf de buitenkant in reeks twee. Met Chicherit, Maloigne, Beduneau en Guillerme kreeg Coox zware tegenstand voorgeschoteld. Het vijftal kwam nagenoeg gelijk uit de startblokken en zodoende werd Coox gedwongen om te lossen voor de eerste rechtse. Uiteindelijk weet de Rekemnaar goed aan te sluiten maar kan er geen positie meer gewonnen worden. Een negende tijd algemeen valt ten deel aan Coox.


Wat een geweldig resultaat hier in Lessay! In Kerlabo voelde het een stuk minder en kreeg ik het circuit maar moeilijk onder de knie. Hier in Lessay voelt het vanaf de eerste ronde erg goed. De eerste reeks was uitermate goed. Ik maakte de beste start en kon een mooi tempo houden. We probeerden een vroege jokerstrategie omdat we zagen dat Maloigne dichter kwam, maar helaas moest ik achter hem aansluiten. Toch was die reeks goed voor een vijfde tijd algemeen! In de tweede reeks voelde Victoria ook top, maar was ik in het nadeel omdat ik van buitenaf moest starten. Ik had een goede start, maar dat hadden die anderen ook en dan kun je geen kant op. Maar goed, met P9 ben ik ook nog wel content! We hebben een solide basis gelegd voor een mooie semi finale!”

Back to top button
error: Content is protected !!