BRX: Wie kroont zich kampioen bij S1600?

In onze preview spraken we al van een ware thriller. De tussenstand in het kampioenschap bij de klasse S1600 is spannender dan ooit! Steve Otzer heeft misschien wel het meest constante seizoen gereden, maar Davy van den Branden is op dit moment de leider in de tussenstand, daar de man uit Tielrode een slechter resultaat kon wegstrepen ten opzichte van Otzer. 

Naast het genoemde duo heeft ook Dennis Remans nog zeer goede kansen om de titel naar Zutendaal te halen. Zowel Remans, als ook Van den Branden en Otzer mogen zich bij een overwinning aanstaande zondag kampioen van België noemen. Mocht iemand anders dan genoemd trio met de overwinning aan de haal gaan zal het grote rekenwerk beginnen.

Yves Teelen zit op de eerste rang om de beslissing in het kampioenschap te volgen. Mocht het drietal in de fout gaan, kan zelfs Teelen zelf nog kampioen van België worden. Dit scenario zullen we echter nu niet verder uitdiepen.

Daarnaast zal het uitkijken worden naar Pascal Roumans, die de laatste wedstrijd in Maasmechelen op overtuigende wijze wist te winnen. Ook Nick Vanalken, Marcel Snoeijers, Joel Strackx of Peter Vingerhoets kunnen nog roet in het eten gooien van de kampioenschapskandidaten.

We vroegen Dennis Remans hoe hij naar deze finale heeft toegewerkt:
Ja we hebben hard gewerkt aan de wagen en niets aan toeval over gelaten! De Fiesta is grotendeels uit elkaar geweest en elk twijfelachtig onderdeel is vervangen. Zenuwen heb ik nog niet! We gaan de wedstrijd rustig aanpakken en een beetje aftasten wat mogelijk is! Hopelijk zijn de weergoden ons een beetje goed gezind! We zullen wel zien! De jongens hebben super werk geleverd en nu hopen dat ik ze kan belonen!

En ook Davy van den Branden kijkt uit naar deze thriller:
Het is voor ons ook een aangename verrassing dat we aan de leiding staan. Het eerste seizoen met de DS3 versie 2 was zeer wisselvallig. Een podiumplaats was het doel maar de rest zou het natuurlijk nog mooier maken. Ik ga het weekend aanvatten zoals afgelopen jaren. In mijn laatste 4 seizoenen RX viel de beslissing telkens in de laatste wedstrijd. We volgen ook aandachtig het weer want als het nat wordt stijgen de kansen. Bring it on!” 

Tot slot polsten we nog bij Steve Otzer:
Gespannen voor zondag…het is spannend maar we zien wel wat het wordt. Voor ons kan het sowieso al niet meer stuk. Een eerste jaar rallycross en direct kunnen meestrijden voor de top 3 had ik zeker niet verwacht. We hebben nog hard gewerkt aan de auto en weer wat aanpassingen gedaan. Zo is elke wedstrijd een beetje een testwedstrijd. Maar nu we al zover geraakt zijn ga ik uiteraard het beste van mezelf geven en erop trappen en hopen dat we van pech gespaard mogen blijven. Dus qua aanpak van de laatste wedstrijd niet anders dan de andere. Ik zou zeggen… let’s go for it!

Tussenstand:
1. Davy vd Branden 67 punten
2. Steve Otzer 66 punten
3. Dennis Remans 64 punten
4. Yves Teelen 57 punten

Back to top button
error: Content is protected !!