BRX: Coox, Bex, VdBranden en Volders kampioen!

Vandaag werden onder wisselende omstandigheden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen de finales verreden voor het Belgische Rallycross kampioenschap. Aan het eind van een mooie dag rallycross spektakel hebben Jochen Coox, Kristof Bex, Davy vd Branden en Steve Volders zivh tot kampioen van België gekroond!

Supercars
In de koningsklasse stonden 3 deelnemers op de inschrijvingslijst, hetgeen betekende dat Jochen Coox voldoende had aan 2 reekstijden om zich opnieuw kampioen van België te mogen noemen. Aanvankelijk leek het nog allemaal mis te gaan voor de garagehouder uit Rekem want in de eerste reeks werd hij rond getikt door Jansen en in de tweede reeks moest de Volkswagen Polo aan de kant blijven vanwege technische problemen (gas bleef open staan). In de derde reeks opteerde Coox ervoor om uit het strijdgewoel te blijven en te zorgen voor een tweede reekstijd. En zo geschiedde, Coox haalde na de derde reeks de nummer 1 terug naar Rekem! De finale werd uiteindelijk nog gewonnen door Jos Jansen, gevolgd door Wil Teurlings. Coox moest zijn “Victoria” andermaal met technische problemen aan de kant zetten.

Supernationals+
Met 8 punten voorsprong op Luc Maris mocht Kristof Bex aan de seizoensafsluiter beginnen. Zoals zo vaak dit seizoen was Bex ook nu weer heer en meester op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen! In de reeksen weet Bex maar liefst drie maal een scratch te noteren en weet zich hiermee te verzekeren voor een perfecte uitgangspositie voor de semi finale. Ook deze weet Bex overtuigend op zijn naam te schrijven. Vanuit de andere semi finale wisten Luc Maris en Steve Volders, die voor de gelegenheid startte bij de grote Supernationals, eenvoudig door te stoten naar de grote finale. Maar ook in de grote finale stond er geen maat op de man uit Heusden. Ook de laatste finale van het jaar wordt gewonnen door Bex, gevolgd door Volders en Maris.

Super1600
In deze klasse waren er vooraf maar liefst drie kanshebbers op de Belgische titel, namelijk Davy vd Branden, Dennis Remans en Steve Otzer. Van Den Branden, Otzer en Pascal Roumans verdeelden de snelste reekstijden en onderstreepten daarmee nog maar eens hoezeer de waardeverhoudingen in deze klasse dicht bij elkaar liggen. Over naar de titelstrijd dan, waar we in de halve finales Dennis Remans konden wegschrappen nadat de Fiesta-rijder technische problemen kreeg. In de finale diende Steve Otzer vanop rij twee dan weer toe te kijken hoe Van Den Branden wegsnelde op de natte omloop. Otzer wilde met een vroege jokerstrategie nog een laatste poging wagen, maar korte tijd later reed de Saxo-rijder traag zijn rondjes waarbij Van Den Branden net voor het overschrijden van de eindmeet Otzer ook nog eens nipt dubbelde. Steve Otzer diende de kelk dus tot op de bodem te ledigen terwijl Van Den Branden in 2018 het nummer één op zijn Citroën DS3 mag kleven. In de eindrangschikking weet Yves Teelen nog voorbij te steken aan Dennis Remans en hiermee pakt Teelen na een sterk seizoen het brons.

Supernationals-
Steve Volders was na afloop van de september wedstrijd al zeker van de titel bij de Supernationals-. Volders trad in de laatste wedstrijd bij de Supernationals+ aan, waardoor de concurrentie kon vechten voor een dagsucces. Uiteindelijk was het Peter van de Wege die de laatste finale van het jaar op zijn naam wist te schrijven, nadat de Nederlander eerder al twee keer de snelste tijd wist te realiseren in de reeksen. Achter kampioen Steve Volders pakte Kurt Lambers het zilver en Nick Neyens mocht plaats nemen op het laatste trapje van het podium.

Hiermee komt er een einde aan het seizoen 2017. Gefeliciteerd aan alle kampioenen! Traditiegetrouw wordt het 2018-seizoen afgetrapt in het eerste weekend van maart! Tot dan!

Back to top button
error: Content is protected !!