Dolgelukkige Bex: “Eindelijk!”

Enkele dagen voor de laatste wedstrijd in het Belgische Rallycross kampioenschap spraken we reeds met Kristof Bex. “Als de techniek me maar niet in de steek laat. De laatste jaren stonden we er wel vaker goed voor, maar glipte de titel ons telkens door de vingers.” Gisteren rekende Bex af met alle pech van de afgelopen jaren. Zelfs de wisselende omstandigheden konden Bex niet af houden van een afgetekende overwinning en de titel bij de Supernationals.

Terug naar de dag van gisteren. In de reeksen zette Bex reeds de toon, met 3 snelste reekstijden wist hij zich op overtuigende wijze te verzekeren van pole position in zijn semi finale. In deze semi finale lukte Bex een goede start, terwijl achter de groene Volvo Stephanie van Lingen en Stefan Vaesen in het decor verdwenen. Met maar liefst 11 seconden voorsprong tikt Bex als eerste de meet aan en kwalificeert zich voor de alles beslissende finale. Vanuit de andere semi finale kon ook Luc Maris, de grootste en inmiddels enig overgebleven concurrent voor de titel, doorstoten.

In de grote finale was het Steve Volders, die voor de gelegenheid aantrad bij de zware Supernationals, die op pole position mocht plaats nemen met naast hem Bex. Achter dit duo waren het Maris, Hermans, Myny en Verhoeven die de grid completeerden. Bij het groene licht was het Bex die er als een haas vandoor ging, gevolgd door Volders en Maris. Het leidende drietal maakt er een waar spektakel van maar zelfs na het spelen van de joker komt er geen verandering in de slagorde. Bex wint zijn vierde wedstrijd van het seizoen en mag hiermee in 2018 het nummer 1 op zijn Volvo S40 plakken.

Wat een seizoen! Ik ben extreem gelukkig, eindelijk valt het eens allemaal op z’n plaats. De laatste jaren heb ik er zo vaak naast gegrepen en was ik enorm zuur, maar vandaag maakt alles goed! Eigenlijk was ik de hele dag vrij kalm en gingen de reeksen vrij vlotjes. Toen ik aan de start kwam voor mijn semi finale sloegen plots de zenuwen toe. Voor mijn gevoel reed ik geforceerd en leken de rondjes wel eeuwen te duren. Om dan de finale nog te winnen is wel de kers op de taart! Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. Team, sponsors, supporters en natuurlijk mijn vrouw Stephanie. Speciaal woord van dank aan Dimitri Bams… al mijn mechanieker vanaf dag 1 in de Rallycross. Hij spendeert menig uurtje in de werkplaats om me telkens weer een perfecte Volvo te geven. Je bent een topper Dimi!”

Back to top button
error: Content is protected !!