Coox kampioen, maar mist Dreux….

Afgelopen weekend werd Jochen Coox voor de vierde maal Belgisch kampioen in de Supercars klasse. Vooraf was Coox erop gebrand om een mooie wedstrijd neer te zetten in zijn achtertuin, maar het zou uiteindelijk een zondag worden met vele tegenslagen.

We hebben het hele jaar zonder noemenswaardige problemen met Victoria kunnen rijden. Afgelopen zondag leek het pechduiveltje aanwezig te zijn op het Duivelsbergcircuit. Beginnend bij de eerste reeks waar Jos Jansen me van achteren aantikte en ik in het mulle zand stond. Uiteindelijk kon ik mijn weg nog vervolgen maar zo wil je het weekend niet beginnen. Jos kwam heel netjes zijn excuses aanbieden dus prima, no hard feelings!”

Voor de tweede reeks moesten we forfait geven vanwege een gebroken gaskabel. Met slechts 1 tijd op de tabellen moesten we voor de derde reeks ervoor zorgen dat we nog een tweede tijd zouden realiseren, aangezien we ons anders niet eens voor de finale zouden kwalificeren en de titel door onze vingers zou glippen. We besloten om de start in de derde reeks te laten schieten en achteraan aan te sluiten. Na deze reeks waren we zeker van de titel!”

Over de finale kan ik zeer kort zijn. Het voornemen was om het seizoen te eindigen met een overwinning maar helaas moest ik vroegtijdig richting paddock vanwege een defect aan de motor. Het geluk was duidelijk niet aan mijn zijde afgelopen weekend. Uiteraard ben ik blij met het behalen van de titel, al heeft deze natuurlijk niet de waarde van mijn drie voorgaande titels in de┬ákoningsklasse! Ik hoop dan ook dat we in 2018 weer wat meer Supercars op de grid mogen verwelkomen!”

Helaas komt er hiermee een einde aan ons seizoen 2017. We wilden heel graag komend weekend nog in Dreux aan de start verschijnen voor de afsluitende manche van het Franse Rallycross kampioenschap, maar helaas is gebleken dat de schade aan de krachtbron te groot is. We gaan ons voorbereiden voor het nieuwe seizoen en wie weet… misschien kunnen we nog voor een verrassing zorgen deze winter ­čśë !”

Back to top button
error: Content is protected !!