Het nieuwe wapen van Jochen Coox!

Lang verwacht, maar hier is dan eindelijk het nieuwe wapen van Jochen Coox! Een Volkswagen Polo uit de stal van Marklund Motorsport, de ex-wagen van Magda Andersson. De wagen is identiek aan die van de Europees kampioen van afgelopen jaar, Anton Marklund.

Velen dachten dat er een EKS-Audi naar Rekem zou verhuizen en eerlijk is eerlijk… die optie heeft Coox en zijn team overwogen. Toch is uiteindelijk de keuze gevallen op de Volkswagen Polo van Marklund Motorsport. Wij spraken uiteraard met Jochen.

Samen met mijn team hebben we afgelopen winter keihard gewerkt om dit te realiseren. Onze eigen Polo, alias Victoria, hadden we al vrij snel verkocht en van daaruit konden we ons concreet gaan richten op een nieuwe wagen. Verscheidene opties zijn de revue gepasseerd, en ja, ook een Audi van EKS. Toch besloten we onder de streep om te gaan voor de Polo. Ik denk dat de wagen een enorm potentieel heeft, dat heeft Anton Marklund tenslotte al bewezen.”

Op dit moment staat de Volkswagen Polo nog in de workshop bij Marklund Motorsport. In het noorden van Zweden ligt een enorm pak sneeuw, wat het er niet makkelijker op maakt om de wagen op te halen. Toen we Victoria ophaalden waren we al 5 dagen kwijt en dat zal nu zeker niet minder zijn. We zijn op dit moment wat plannen aan het maken om de Polo in Rekem te krijgen.

Op de vraag in welk kampioenschap we Coox aan het werk zullen zien, reageert Coox zoals we dit ook afgelopen jaar van hem hoorden.

In België heerst nog steeds bloedarmoede bij de Supercars en daarom gaan we vermoedelijk het volledige Franse Rallycross Kampioenschap rijden. We hebben de laatste weken veel contact gehad met Guy Moreton die ons helpt met de regels van het Franse kampioenschap. Afgelopen jaar konden we geen punten scoren voor het kampioenschap, maar zoals het er nu uitziet zou dat komend jaar wel mogelijk moeten zijn. Als dat het geval is gaan we een gooi doen naar een mooie klassering in dit schitterende kampioenschap! Dit alles is echter nog ver weg.. laten we eerst maar eens kijken dat we “Magda” in België krijgen!”

Back to top button
error: Content is protected !!