PR: Openingswedstrijd BELNED-cup groot succes!

Vandaag werd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen de eerste wedstrijd verreden van de BELNED-cup. De weergoden waren de rallycrossfans goed gezind, de gehele dag kon worden afgewerkt onder een fris voorjaarszonnetje. Door een goede organisatie en een strakke planning konden de winnaars reeds om 16.30uur worden genoemd! De bloemen gingen naar Jochen Coox, Kristof Bex, Steve Otzer en Robbe Goris.

Supercars
Grote afwezige in de koninginneklasse was Peter Hedström. Zo stonden er enkel Jochen Coox, Daniel Thoren en Paul Allerts aan de start. De hele dag werd gedomineerd door Rekemnaar Coox, die zich enkel in de finale liet verrassen door een kanonstart van Daniel Thoren. Coox besloot echter zijn joker vroegtijdig te spelen en kon zodoende de druk opvoeren op Thoren. De Zweed werd in de fout gedwongen in de “Spinnekop” en Coox nam het commando over. Daniel Thoren kon zijn weg vervolgen maar ging bij de ingang van de joker opnieuw in de fout, waardoor Paul Allerts fraai tweede werd op geruime achterstand achter winnaar Coox.

Supernationals+
De finale bij de grote Supernationals werd een ware thriller! Naast de bekende frontrunners Bex, Maris en Volders, kwamen vandaag ook Bert Bosmans en Filip Vanderheijden aankloppen bij de gevestigde orde. Het was Maris die kopstart nam in de finale. Bex probeerde aan de buitenkant aan te dringen maar verloor hiermee een plek aan Volders. Het was Volders die de dans van de joker opende. Daarna was het de beurt aan Luc Maris om zijn verplichte ommetje te maken. Bex, inmiddels aan de leiding, perst er een aantal snelle rondes uit om zo een veilige joker te spelen. Toen Bex de extra meters maakte komt hij zij aan zij met Volders uit de Limburgiacorner. Luc Maris sluit aan op de bumper van Bex om zodoende Steve Volders te verschalken. In het tumult gaat Maris achterstevoren, waardoor Bosmans de derde plek overneemt. Niet veel later moet Steve Volders de handdoek in de ring gooien met technische problemen. Het is Bex die afgetekend naar de overwinning rijdt, voor Bert Bosmans en Luc Maris.

Super1600
Voor regerend kampioen Davy vd Branden begon het weekend niet al te best. Na de training op zaterdag moest de reservemotor in de Citroen DS3 gestoken worden. Toch weet Van den Branden knap de finale te halen! Een finale waarin geen maat stond op Steve Otzer, die snaarstrak als eerste het zwart-wit geblokt krijgt voor Davy van den Branden en Yves Teelen. Nick Vanalken werd als vierde geklasseerd, gevolgd door een zeer knappe prestatie van Jordy Putzeys op plek vijf. Marcel Snoeijers kwam als laatste over de meet in de finale.

Supernationals-
Bij de kleine Supernationals was het vandaag de dag van Robbe Goris! Waar de jonge Belg afgelopen seizoen geplaagd werd door veel pech, kon Goris vandaag aan de champagne nadat hij zijn allereerste overwinning behaalde! Achter Goris completeren het Nederlandse duo Peter van de Wege en Ron Snoeck het podium.

De eerste prijzen zijn verdeeld! De tweede ronde van de BELNED-cup zal op 22 april 2018 aanstaande worden gehouden op het Eurocircuit in Valkenswaard!

Back to top button
error: Content is protected !!