FRX: Coox telt af naar Abbeville!

Komend weekend gaat het Franse Rallycross Kampioenschap van start in Abbeville. Met 30 supercars aan de start, wacht Jochen Coox een zware opgave! Maar het is net om deze reden dat Coox richting Frankrijk trekt… aan concurrentie geen gebrek. Een plek in de semi-finales zou al een prestatie van formaat zijn voor de garagehouder uit Rekem.

Het is moeilijk om voorafgaand aan de wedstrijd een favoriet aan te wijzen. Een blik op de deelnemerslijst (KLIK) laat zien dat er zomaar 8 tot 10 serieuze kanshebbers aangewezen kunnen worden voor de overwinning. Regerend kampioen Fabien Pailler zal ongetwijfeld zijn titel willen prolongeren, maar Maloigne, Chicherit, Peu en Chanoine zullen roet in het eten van Pailler junior willen gooien. Verder zien we dat ook Christophe Jouet wederom zijn opwachting maakt bij de Supercars. Jouet die afgelopen jaar in Essay nog zwaar crashte.

We spraken vandaag met Jochen Coox over zijn verwachtingen.
Het is natuurlijk een deelnemerslijst om je vingers bij af te likken! Dit voelt al bijna als een Europese wedstrijd in Maasmechelen in de goeie oude tijd. Er komen heel wat JOCO-friends naar Abbeville en dat geeft me nu al een boost! Laten we er samen een spektakel van maken en stiekem hoop ik op een plek in de semi-finales. Van daaruit is echt alles mogelijk, dat hebben we afgelopen jaar vaak genoeg gezien. Als ik de foto’s van het circuit bekijk dan lijkt het een beetje op Lessay en daar kwam ik uitermate goed uit de verf. Ik kijk er in elk geval naar uit en ik zal met trots de Belgische driekleur vertegenwoordigen! See you in Abbeville.”

Voor de supporters die afzakken naar Abbeville, onderstaand de timing:

Zaterdag:
8.00 – 12.00 vrije training
13.30              eerste reeks, gevolgd door tweede reeks

Zondag:
8.00                warm-up
9.00                start derde reeks, gevolgd door vierde reeks
13.45               start finales

 

Back to top button
error: Content is protected !!