NLRX: Otzer, Snoeck en Volders scoren in Valkenswaard!

Gisteren werd er op het Eurocircuit in Valkenswaard onder een heerlijk voorjaarszonnetje de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap verreden. Tevens telde deze wedstrijd mee als derde ronde van de BELNED-cup. Op het einde van de dag waren het Otzer, Snoeck en Volders die aan het feest konden!

Super1600
De openingsreeks bij de S1600 klasse ging nog naar regerend kampioen Davy vd Branden, maar daarna stelde Steve Otzer orde op zaken met zijn snelle Citroen Saxo. Otzer was het snelste in reeks 2 en 3 en zette daarna ook de finale naar zijn hand. Achter Otzer pakte Davy vd Branden het zilver en Yves Teelen het brons.

Supernationals-
Bij de Supernationals- was het eindelijk de dag van Ron Snoeck! In de reeksen wisselden Snoeck, Cools en Vanhove zich nog af met een scratch maar in de finale wat het toch het groene monster dat aan het langste eind trok. Achter Snoeck wist Mandy Kasse een geweldige finale te rijden. De snelle Zeeuwse startte als zevende en tikt uiteindelijk als tweede de meet aan. Peter van de Wege kende pech in de finale en moest zijn snelle Yaris aan de kant zetten met een sputterende motor. Het was Martijn Vanhove die de laatste podiumplek voor zich op wist te eisen.

Supernationals+
Tijdens de openingswedstrijd vorige maand kende Kristof Bex de nodige tegenslag. Bex was er daarom op gebrand om orde op zaken te stellen en zo geschiedde. Bex domineerde de reeksen en zijn semi finale en leek daarmee torenhoog favoriet voor de eindzege. Bij de eerste start van de finale pakte Bex dan ook de leiding in de wedstrijd, maar achter Bex voltrok zich voor Bert Bosmans een drama. De witte Volvo C30 werd bij de start gelanceerd en schuift op zijn dak de grindbak in, waarna hij nog enkele keren over de kop gaat. Bosmans stapt ongedeerd uit zijn zwaar gehavende Volvo C30.
Bij de herstart verslikt Kristof Bex zich en is het Steve Volders die de leiding neemt en deze niet meer af staat. Achter Volders knokt Bex zich terug in de wedstrijd en weet als tweede te eindigen, vlak voor Luc Maris op plaats drie.

De volgende wedstrijd voor het NK en ook voor de BELNED-cup zal zijn op 24 juni aanstaande.

Back to top button
error: Content is protected !!