FRX: The day after…

Een mooi weekend… daar waren zowel Jochen Coox als Michael de Keersmaecker het over eens. Inmiddels hebben wij uitgebreid met beide heren gesproken over hun weekend. MdK kijkt tevreden terug op een geslaagde test als voorbereiding op het vervolg van zijn Europese campagne.

Ook Jochen Coox is content met zijn weekend in Essay, al had er met iets meer geluk een finaleplaats in gezeten. We laten daarom beide heren nog even aan het woord te beginnen met Michael de Keersmaecker.

Ik denk dat we, zowel Jochen als ook ikzelf, ons hebben laten zien in Frankrijk. Zonder het incident in de vierde reeks had het voor Jochen nog beter uit kunnen pakken. Zelf zag ik totaal niks verkeerds in de tik die ik van Jochen kreeg. Eigenlijk mag je het niet eens een tik noemen want mijn achterbumper was nauwelijks beschadigd. Dit heb ik naderhand ook aan de wedstrijdleiding laten weten. Toch heeft men na het protest van Guillerme besloten om Coox te diskwaliceren. Zuur, maar het is niet anders. Verder hebben we genoten in Essay en hebben we de nodige zaken kunnen uitproberen. Ik ben benieuwd waar we staan in Höljes over ruim een maand.”

Ondanks diskwalificatie in Q4 is ook Jochen Coox tevreden.

“We zitten heel dicht tegen de toppers in het Franse kampioenschap. Als we onze starts kunnen verbeteren en van kop af kunnen rijden dan weet ik zeker dat er goede tijden volgen. Nu moet ik me telkens een weg naar voren vechten wat onnodig veel tijd kost, al is het natuurlijk wel mooi voor het publiek! Jammer van het incident in Q4 maar ik denk dat Michael en ik daar identiek over denken. Uiteindelijk had ik nog goede kansen om de finale te halen want bij de start van de semi pakte ik gelijk 3 plekken en kon als vierde aansluiten. Vervolgens reed ik lek in de afdeling en ging ik met 140-150 kmh in het rond. That’s racing. Ik kijk wel uit naar Chateauroux over twee weken, als onze starts goed komen dan hebben we zeer goede kans op een finale!”

Foto: Loic Viel

Back to top button
error: Content is protected !!