FRX: Beide Belgen content!

Vandaag stonden er nog een tweetal reeksen en de finales op het programma in het Franse Essay. Zowel Jochen Coox als ook Michael de Keersmaeker waren erop gebrand om Frankrijk te verlaten met een goed resultaat!

Uiteindelijk weet Michael de Keersmaecker de finale te behalen en daar als vijfde te finishen. Jochen Coox was onfortuinlijk en strandde in de semi finale. De Rekemnaar werd in de vierde reeks nog gediskwalificeerd vanwege duwen. Oorspronkelijk leek het erop dat Coox enkel een verwittiging zou krijgen maar na een klacht van een andere piloot werd uiteindelijk besloten om Coox te diskwalificeren. We hebben beide heren zeer kort gesproken.

Jochen Coox: “De vierde reeks zat ik samen met MdK. Bij het aanremmen tikte ik de zwarte Fiesta van achteren aan en Michael tikte zijn voorganger in de rondte. Helaas, zulke dingen kunnen gebeuren en deed ik zeker niet expres. Eerst kreeg ik een verwittiging maar na protest van een andere rijder werd ik alsnog naar achteren geplaatst voor Q4. Daarmee schoof ik van de eerste rij naar de laatste rij in mijn semi finale. Toch wilde ik niet opgeven! De start in de semi was MEGA en ik kon gelijk als vierde aansluiten. Bij de snelle afdaling schoot mijn band van de velg en was het einde verhaal… jammer, maar dat zal er wel bijhoren zeker. We hebben dit weekend weer gevochten als een leeuw en ik weet zeker dat we dit jaar nog een podium gaan scoren!”

Michael de Keersmaecker: “We hebben een goede test afgewerkt hier in Essay, met als resultaat een vijfde plaats in de finale. De wagen liep gelijk een Zwitsers uurwerk en ik denk dat we nu goed voorbereid richting Zweden kunnen gaan voor de volgende wedstrijd van EuroRX. De wedstrijd zelf hier in Essay was genieten! Een heel mooi startveld, een geweldig publiek en schitterende wedstrijden. Top! We kunnen tevreden terug naar Londerzeel.”

Back to top button