FRX: Châteauroux next voor Jochen Coox!

Voor Jochen Coox en zijn team zijn het drukke weken. Afgelopen maand werden er al twee rondes voor het Franse kampioenschap afgewerkt, te weten in Abbeville en Essay. Komend weekend staat alweer de derde ronde van het Franse Rallycross Kampioenschap in Châteauroux op het programma!

Coox kende in de eerste twee wedstrijden wat pech. In Abbeville wist de Rekemnaar zich te kwalificeren voor de grote finale, maar vatte de Volkswagen Polo vlam waardoor de finale in rook op ging.

In Essay werd Coox gediskwalificeerd in de vierde kwalificatiereeks waardoor hij in de semi finale op de achterste rij mocht plaats nemen, in plaats van op de eerste rij. Om het drama compleet te maken kreeg Coox, liggend op P4 in zijn semi finale, een lekke band… weg finale! Hoog tijd voor een mooi resultaat, wij spraken met Coox.

De eerste twee koersen waren mooi maar zwaar. Het hele weekend werk je toe naar de finales en tot 2x toe zit het dan tegen. De diskwalificatie in Essay in de vierde reeks was uiterst discutabel, maar dat moeten we accepteren en vooruit kijken naar komend weekend in Châteauroux. In Frankrijk wordt er ook gewerkt met gelimiteerde banden. Wij reden het hele weekend op deze gelimiteerde banden, maar afgelopen week sprak ik met Guy (Moreton) en kwam ik tot de ontdekking dat de anderen de vrije trainingen en warm-up op “vrije” banden rijden. Het was ons niet bekend dat dit toegestaan was dus dat zullen we nu in Châteauroux ook doen. Ik heb nog geen enkel idee wat ik van deze omloop moet verwachten. We zullen de vrije trainingen dan ook ruimschoots benutten om het circuit te leren kennen. Van daaruit gaan we het tempo opvoeren! Een plek in de finale is ons doel!” 

 

Back to top button
error: Content is protected !!