FRX: Jochen Coox noteert 4e tijd in Q1 in Lavare!

Dit weekend wordt in Lavare de vijfde ronde van het Franse Rallycross  kampioenschap verreden, met aan de start onze landgenoot Jochen Coox. Vandaag werd er al een reeks gereden in Lavare waarin Coox een schitterende vierde tijd wist te noteren! Vanwege vertragingen is de tweede reeks verplaatst naar de zondagochtend.

Het is een moeilijke omloop met een stevig recht stuk en enkele S-bochten. De Fransen zijn hier in het voordeel door hun circuitkennis, maar we hebben vanochtend veelvuldig kunnen trainen en ik had gelijk een goed gevoel. In verband met de enorme hoeveelheden stof is het hier nog belangrijker om kopstart te pakken. Dat lukte me dan ook gelijk in Q1. Een reeks die ik op mijn naam kon schrijven en waarbij ik een vierde tijd algemeen klokte!”

In verband met het stof en enkele ongevallen heeft de zaterdag flinke vertraging opgelopen waardoor de organisatie heeft besloten om de tweede kwalificatiereeks morgenochtend te rijden. De starts gaan nu stukken beter en ik heb dan ook vertrouwen in een goede afloop! Hopelijk een mooie plaats in de finale!”

Top 10 Q1:

  1. Lefebvre
  2. Masse
  3. Chanoine
  4. Coox
  5. Meunier
  6. Peu
  7. Bouliou
  8. Pailler J
  9. Barbette
  10. Maloigne
Back to top button
error: Content is protected !!