NLRX: Bex scoort klinkende overwinning!

Een week na zijn overwinning op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, wist Kristof Bex vandaag zijn zegereeks te vervolgen met een klinkende overwinning op het Eurocircuit in Valkenswaard. Ook Steve Otzer en Martijn Vanhove scoorden een dubbel en wonnen respectievelijk bij de S1600 en bij de Supernationals-.

Supernationals+
Met twee snelste tijden in de reeksen, een overwinning in zijn semi-finale en uiteindelijk een onbedreigde overwinning in de finale was Kristof Bex vandaag ongenaakbaar op het Eurocircuit in Valkenswaard. Luc Maris kwam in de reeksen het dichtst bij Bex in de buurt maar strandde in zijn semi-finale met materiaalpech. Steve Volders wordt tweede in de finale op respectabele afstand achter winnaar Bex. Roland Myny wordt knap derde.

Super1600
Snelste in alle kwalificatiereeksen en een overwinning in de grote finale. Er lijkt op dit moment geen maat te staan op Steve Otzer en zijn razendsnelle Citroen Saxo. Davy vd Branden kan in de finale nog een aantal ronden volgen, maar meer zit er ook niet in. Van den Branden komt als tweede binnen, gevolgd door Yves Teelen. Joel Strackx, Nick Vanalken en Willem Veltman completeren de top-6.

Supernationals-
De kwalificatiereeksen werden verdeeld tussen Peter vd Wege, Ron Snoeck en Martijn Vanhove. In de finale pakt Vanhove het voortouw gevolgd door Snoeck en Coninx. De overwinning komt voor Vanhove geen enkel moment in gevaar en zodoende kan Vanhove 20 punten aan zijn conto toevoegen. Achter de winnaar komt Ron Snoeck als tweede over de meet, maar de man uit Winterswijk krijgt een 5 seconden penalty, waardoor Bart Coninx en Peter vd Wege als tweede en derde geklasseerd worden.

In de pauzes van het reguliere programma werd het publiek nog getrakteerd op een geweldige demonstratie! Zo werden er een aantal oude Audi’s los gelaten op het Eurocircuit, waarbij onder andere Jochen Coox en Erik van Loon te zien waren. Kortom, een zeer geslaagd weekend op het Eurocircuit in Valkenswaard!

De volgende wedstrijd voor het Nederlandse Rallycross kampioenschap zal verreden worden op 16 september. De week voor deze ontmoeting zal de BELNED-cup neerstrijken op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

 

Back to top button
error: Content is protected !!