NORDIC: Eriksson domineert in Kouvola!

In het Finse Kouvola wordt vandaag de voorlaatste ronde van het RallyX Nordic kampioenschap verreden. In de tussenstand van het kampioenschap zijn het Oliver Solberg en Thomas Bryntesson die met 96 punten aan de leiding staan, gevolgd door Oliver Eriksson met 86 punten.

Na 2 kwalificatiereeksen is het Oliver Eriksson die de leiding stevig in handen heeft met 2x een snelste tijd. Achter Eriksson haalde Oliver Solberg twee maal een tweede tijd, wat hem dan ook een tweede tijd algemeen oplevert. Met Thomas Bryntesson op een derde plaats in het algemene klassement na 2 reeksen, zijn het de titelkandidaten die de dienst uitmaken.

Onze landgenoot Guillaume de Ridder vinden we in de RX-lites na 3 reeksen terug op een tweede plaats algemeen. De Ridder begon zijn weekend met pech in de eerste reeks. Na een contact met een andere deelnemer had De Ridder een gebroken stuurarm en zodoende zat er niet meer in dan een 8e tijd. In de twee reeksen die volgden stelde De Ridder orde op zaken met een eerste en een tweede tijd.

Wordt vervolgd.

 Toni Ollikainen // Tonigraphs

Back to top button
error: Content is protected !!