NORDIC: Eriksson wint, Solberg doet goede zaken!

Oliver Eriksson heeft vandaag de vijfde ronde van het RallyX Nordic kampioenschap op zijn naam weten te schrijven. Oliver Solberg kwam als tweede over de meet en doet hiermee goede zaken in de strijd om de titel. Grootste belager voor de titel Thomas Bryntesson strandde in de semi finales.

De prijs van pechvogel van het weekend gaat ongetwijfeld naar Thomas Bryntesson. De jonge Noor kwam niet van de startlijn in zijn semi finale door problemen met de krachtbron van de Ford Fiesta, dit terwijl Oliver Solberg zijn semi finale op overtuigende wijze wist te winnen.

In de grote finale is het Oliver Eriksson met de beste start, met aan zijn zij Oliver Solberg. In de eerste rechtste gaat Solberg junior wijdt en ziet Csucsu passerenen. Uiteindelijk weet Solberg zich knap terug te vechten naar de tweede plaats, achter winnaar Eriksson. Ari Perkiomaki wordt derde gevolgd door Hedström, Froshaug en Csucsu.

De stand, met nog 1 ronde te gaan, is alsvolgt:

Oliver Solberg 122 p
Thomas Bryntesson 116p
Oliver Eriksson 110p

Hiermee beloofd de ontknoping in Tierp (S) op 7 oktober een ware thriller te worden!

Bij de RX-lites kon onze landgenoot Guillaume de Ridder voor een sensatie zorgen door als eerste Belg de titel te pakken. In de grote finale werd De Ridder van de baan getikt en moest zijn strijd staken. Ben-Philip Gundersen pakte de overwinning, voor Jimmie Walfridson en William Nilsson. In de tussenstand van het kampioenschap leidt De Ridder nog steeds en heeft hij 17 punten voorsprong op de nummer 2, Ben-Philip Gundersen. Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft De Ridder derhalve nog alle kans om de titel alsnog naar Belgie te halen!

Op zijn facebookpagina reageert De Ridder teleurgesteld: “In de finale werd ik helaas van de baan getikt en kon ik mijn weg niet vervolgen. Het moge duidelijk zijn dat ik uitermate teleurgesteld ben want we hadden een goede pace. Ik ben nog steeds leider in het kampioenschap met nog 1 wedstrijd te gaan!”

 Toni Ollikainen // Tonigraphs

Back to top button
error: Content is protected !!