BRX: Kersverse kampioenen bevestigen!

Op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen werd gisteren de achtste ronde van de BELNED-cup verreden. Het Limburgse circuit was eveneens het decor voor de zesde ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap. Steve Otzer, Martijn Vanhove en Luc Maris wonnen de wedstrijd en mogen zich hierdoor ook “Kampioen van België” noemen.

Supernationals+
Met 2 snelste tijden, een overwinning in de semi-finale en de grote finale won Luc Maris afgetekend de wedstrijd. Kristof Bex kwam na de start van de finale achter Bert Bosmans te zitten en verloor hiermee de aansluiting bij Maris. Bex weet Bosmans uiteindelijk nog te verschalken door een goede joker-strategie maar Maris was toen al aan de horizon verdwenen. Maris wint de wedstrijd, gevolgd door Bex en Bosmans. Stefan Vaesen weet knap als vierde te finishen voor Steve Volders op vijf. Nik van de Perre sloot de finale als hekkesluiter af.

Super1600
Steve Otzer en zijn snelle Citroen Saxo is dit seizoen de te kloppen combinatie. De concurrentie lijkt geen sleutel te vinden om de dominantie van kampioen Otzer te doorbreken. Zo ook gisteren. Opnieuw ging de zege naar Otzer, gevolgd door VdBranden die de nodige tegenslag kende in de reeksen maar zich in de finale mooi terug vocht naar de tweede plek op het podium. Nick Vanalken leek in de finale lang op weg naar zijn beste klassering van het seizoen maar moest de VW Polo vroegtijdig richting paddock sturen met technische problemen. Yves Teelen kwam als derde over de meet.

Supernationals-
Opnieuw een enorm startveld in deze klasse! Niet de titelkandidaten Lambers of Vanhove leidden na de reeksen, maar het was Glenn Cools die na 3 reeksen het veld aanvoerde. Cools kon zijn huzarenstukje niet vervolledigen en strandde met mechanische problemen in zijn semi-finale. Titelkandidaat Lambers wist ook niet door te stoten vanuit zijn halve finale en zo lag de weg vrij voor Martijn Vanhove die 20 punten aan zijn conto mocht toevoegen. Filip Wojtowicz rijdt een sterke wedstrijd en finisht knap tweede achter kampioen Vanhove. De derde plek ging naar Ron Snoeck.

Het talrijk opgekomen publiek werd eveneens nog getrakteerd op mooie demonstratie-ritten met een aantal oude Audi’s, onder aanvoering van Jochen Coox die een fraaie Audi Quattro S1 bestuurde. Het publiek wist de demonstratie goed te waarderen! Een nieuwe klasse voor 2019?

Het Belgische Rallycross kampioenschap zal afsluiten op 7 oktober aanstaande. De BELNED-cup zal komend weekend zijn weg reeds vervolgen op het Eurocircuit in Valkenswaard!

Back to top button
error: Content is protected !!