Seizoensafsluiter in Valkenswaard!

Komend weekend wordt er op het Eurocircuit in Valkenswaard de laatste wedstrijd van het seizoen verreden. Naast de bekende nationale namen, zal het deelnemersveld aangevuld worden met de deelnemers uit het Duitse Rallycross kampioenschap (DRX). Het Duitse kampioenschap zal dus eveneens een ronde voor hun kampioenschap afwerken op het Brabantse circuit.

Supernationals+
In de voorlopige tussenstand van de BELNED-cup zien we, het aan elkaar gewaagde trio, Maris, Volders en Bex bovenaan aan de ranglijst staan. Het drietal zal onderling uitmaken wie BELNED-kampioen van 2018 gaat worden. Achter de gevestigde orde vechten Bosmans, Vaesen, Hermans, Myny en Verhoeven voor de ereplaatsen.

Super1600
Steve Otzer mag zich reeds BELNED-kampioen van 2018 noemen en is hiermee gelijk torenhoog favoriet voor de zege komend weekend. Daar waar Otzer de zeges aan elkaar knoopt, is het Davy vd Branden die aan de lopende band tweede plaatsen aan elkaar weet te rijgen. Yves Teelen zit het leidende duo op de hielen en aast opnieuw op een plek op het podium.

Supernationals-
Ook in deze klasse is de BELNED-kampioen reeds bekend, in naam van Martijn Vanhove. Achter Vanhove lijkt het Ron Snoeck te zijn met de beste papieren voor het zilver, al zal Peter vd Wege daar heel graag een stokje voor willen steken. Het Nederlandse duo kan daarnaast nog stevige tegenstand verwachten van Filip Wojtowicz die steeds beter zijn draai weet te vinden in zijn Volvo C30. Mandy Kasse en Glenn Cools lijken kansloos voor een mooie klassering in het kampioenschap, maar hebben zeker de potentie om een dagsucces te scoren!

Aangevuld met de deelnemers uit DRX beloofd het een weekend vol spektakel te worden!
Onderstaand de timing voor het weekend.

Zaterdag 15-09-2018
08.00 Opening circuit
11.30 Rijdersbriefing in de sluis
12.00 Aanvang vrije training
14.30 Start 1e heat
16.30 Start 2e heat (deel 1)

Zondag 16-09-2018
09.00 – 10.00 Warming up
10.15 Start 2e heat (deel 2)
11.30 Start 3e heat
14.00 Semi finales
Half uur na de finales Prijsuitreiking

Back to top button
error: Content is protected !!