NLRX: Otzer, Coninx en Bex winnen laatste wedstrijd op Eurocircuit!

Afgelopen weekend was het Eurocircuit in Valkenswaard het decor van alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2018 aldaar. Samen met het Duitse Rallycross Kampioenschap kan worden terug gekeken op een geslaagd weekend vol Rallycross. Uiteindelijk mochten Otzer, Coninx en Bex de hoogste trede op het podium beklimmen.

Supernationals+
Kristof Bex liet geen spaan heel van de concurrentie. De snelle Volvo-rijder wist in alle reeksen de snelste tijd te noteren, won zijn semi-finale en uiteindelijk won Bex ook nog op overtuigende wijze de grote finale. Steve Volders, die op zaterdag nog op z’n dak ging, wist op gepaste afstand achter Bex als tweede te eindigen, vlak voor Luc Maris. Stefan Vaesen en Tom Meeusen maakten de top-5 compleet.

Super1600
Steve Otzer domineert dit seizoen met zijn snelle Citroen Saxo en het moge dan ook geen verrassing zijn dat de eindzege opnieuw naar Otzer ging. Davy vd Branden en Yves Teelen maakten het podium opnieuw compleet.

Supernational-
Het pechduiveltje was dit weekend meegereisd vanuit Winterswijk… met Ron Snoeck. De Nederlander ging aan de leiding in de grote finale, maar strandde in het zicht van de haven met een gebroken aandrijving aan zijn Volvo. Kersvers Belgisch Kampioen Martijn Vanhove maakte een zeldzame fout in zijn semi finale. Bij het opkomen van het rechte stuk ging de BMW 1M in de rondte en dit betekende het einde voor Vanhove. Wie wist er dan te winnen bij de Supernationals-? De overwinning ging naar Bart Coninx, gevolgd door Robbe Goris en Filip Wojtowicz.

De laatste wedstrijd voor de BELNED-cup zal op 7 oktober verreden worden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen

Back to top button
error: Content is protected !!