FRX: Game, set and match voor Antoine Massé!

Afgelopen weekend werd er op het Circuit Maurice Forget in Mayenne de achtste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap verreden. Met 27 deelnemers bij de Supercars mag het Franse kampioenschap toch wel het sterkst bezette nationale kampioenschap genoemd worden. Onder deze deelnemers was ook onze landgenoot Jochen Coox te vinden.

De grote afwezige in de finale was Guerlain Chicherit. De WK-regular werd in de vierde reeks gediskwalificeerd en moest daarom van achteren starten in zijn semi-finale. De (semi)finales in Frankrijk worden met 8 deelnemers verreden, waarbij de eerste vier doorstoten naar de finale. Chicherit, tweede in de tussenstand van het kampioenschap, wordt slechts vijfde in zijn semi finale en ziet hiermee zijn titelaspiraties vervagen.

Uiteindelijk is het Antoine Massé die op overtuigende wijze de wedstrijd in Mayenne op zijn naam weet te schrijven. De jonge Fransman noteerde in 3 van de 4 reeksen de snelste tijd, won zijn semi finale, om vervolgens ook de grote finale als overwinnaar af te sluiten! Een indrukwekkende prestatie van Massé die hiermee zijn leiding in de tussenstand weet te verstevigen. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Massé nu 40 punten voorsprong op nummer 2 Chicherit. Samuel Peu finishte als tweede in Mayenne en Fabien Pailler maakte het Peugeot-podium compleet op drie.

Jochen Coox wist zich knap te kwalificeren voor de semi-finales en wist daarin als vijfde te eindigen. We zullen hier in een apart artikel uitgebreid op terugkomen.

Het Franse kampioenschap zal zijn weg vervolgen over 2 weken in Lessay!

 

Back to top button
error: Content is protected !!