FRX: Tevredenheid overheerst bij Jochen Coox!

Voor de achtste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap maakte Jochen Coox en zijn team de verplaatsing naar Mayenne, nabij Le Mans. Met 27 supercars aan de start wist de Rekemnaar dat de mouwen opgestroopt konden worden! Uiteindelijk weet Coox fraai een plek in de semi-finale te bemachtigen en daar als vijfde te eindigen. Net geen finaleplaats, maar toch spraken we met een tevreden Jochen Coox.

Dit was misschien wel een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Wat een enorm technisch circuit in Mayenne. Op zaterdagochtend kon ik mijn draai niet vinden en het lukte maar niet om fatsoenlijke tijden op de tabellen te krijgen. Gedurende de ochtend hebben we verschillende zaken aan de wagen veranderd wat in de eerste reeks resulteerde in een voorzichtige 16e tijd. Niet waarop ik hoopte, maar misschien dat we van hieruit verder konden bouwen.”

Voor de tweede reeks kregen we een beetje hulp van de weergoden. In de natte omstandigheden voelde ik me als een vis in het water, wat dan ook een fraaie derde tijd opleverde! Dat voelde echt als een overwinning! Met een tiende en achttiende in de reeksen van zondag wisten we ons mooi als dertiende te kwalificeren voor de semi-finales! In dit enorm sterke startveld en de geringe circuitkennis smaakte dit natuurlijk uiterst zoet.”

Vanaf de laatste startrij in de semi-finale maakte ik een goede start maar met z’n 8-en richting eerste bocht is het altijd duwen en trekken. In de derde bocht ging Beduneau breed en ik kon binnendoor steken, althans dat dacht ik… de Peugeot kwam terug op het circuit en tikte me van achteren aan waardoor ik spinde. Ik moest achter aansluiten en kon de opgelopen achterstand natuurlijk nooit meer goedmaken. Uiteindelijk weet ik als vijfde de meet aan te tikken. Een resultaat waar ik op zaterdagochtend gelijk mijn handtekening onder gezet zou hebben. Ik denk dat we met opgeheven hoofd Mayenne mogen verlaten, de Fransen hebben hier een bak meer ervaring dus je hebt constant een achterstand. Ik denk dat we ze redelijk partij hebben gegeven! Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn geweldige team te bedanken, zonder deze toppers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Bedankt!”

 

Back to top button
error: Content is protected !!