De volgende Franse superster, Antoine Massé!

Momenteel gaat hij riant aan de leiding in het Franse Rallycross Kampioenschap. Met 40 punten voorsprong op de nummer twee, Guerlain Chicherit, en nog twee wedstrijden te gaan, kan hij mogelijk komend weekend in Lessay al met de Franse kroon aan de haal gaan. Wordt hij de volgende Franse superster? Zijn naam: Antoine Massé!

Het zijn drukke tijden voor Massé. Zelf rijdt hij het Franse Rallycross Kampioenschap en daarnaast verhuurd de jonge Fransman zijn Peugeot 208 aan Cyril Raymond die hiermee op succesvolle wijze het Europees kampioenschap Rallycross heeft betwist. Voor nu richt Massé zich volledig op de laatste twee wedstrijden op eigen bodem! Wij spraken met hem en stelden hem enkele vragen.

Hoe ben je betrokken geraakt bij Rallycross?
“Ik ben nagenoeg geboren op een Rallycross-circuit. Mijn vader heeft het circuit in Lavaré ontwikkeld en gecreëerd. Voordat ik mijn rijbewijs had, heb ik een jaar in de Logan cup om vervolgens over te stappen naar Rally. Uiteindelijk kon ik in de Rally niet meer verder in de R5 en ik besliste om terug te keren naar de Rallycross. Ik wilde meteen mee doen voor de overwinningen dus kochten we een wapen van formaat; de Peugeot 208 van Kevin Hansen (2017).

Wat waren je doelstellingen aan het begin van het seizoen?
We hadden ons voorgenomen om de wagen onder de knie te krijgen en om af en toe een finale te rijden. Daarna wilden we meestrijden voor podiumplekken! Het ging echter allemaal wat sneller als dat we gepland hadden (lach…)”

Cyril Raymond huurt de 208 in EuroRX, alwaar jij spotter voor hem bent. Wat heb je door de samenwerking met Cyril geleerd?
“Ik leer heel veel van Cyril. Met name hoe om te gaan met de motor van de 208 en het finetunen van de afstelling. In het begin van het seizoen ging ik ontzettend dwars wat natuurlijk spectaculair is voor het publiek, maar niet echt resulteert in snelle tijden. Nu rijd ik veel “cleaner” en geduldiger, wat uiteindelijk de snelste manier van rijden is. 

Met nog 2 wedstrijden te gaan sta je riant aan kop in het kampioenschap. Wat zou het voor jou betekenen om de titel te pakken?
“Het zou een enorme beloning zijn voor de mensen die me al sinds mijn debuut steunen! Voorlopig durf ik er nog niet aan te denken, maar de kansen zijn extreem goed. We bekijken het race voor race, dus we zullen zien waar we na Lessay staan!

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Wij denken dat je perfect zou passen in EuroRx 😉 !
“Dat zou een logische vervolgstap zijn, maar laten we eerst kijken of we de Franse titel kunnen binnen slepen. Het zou wel een droom zijn die in vervulling gaat mochten we ooit uit kunnen komen in EuroRX. Wie weet!”

Tot slot. Wat vind je van de verrichtingen van Jochen Coox in het Franse kampioenschap?
Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om veel met hem te praten, maar het moge duidelijk zijn dat het geweldig is wat hij doet! Jochen heeft veel pech gekend en heeft zeer weinig circuit-kennis. Dat is absoluut een nadeel. Het niveau is goed en hij zal dit jaar veel ervaring opdoen op de verschillende circuit. Ik zou er niet van opkijken als hij volgend jaar op het podium terug te vinden is!”

Back to top button
error: Content is protected !!