FRX: Coox rijdt semi-finale in Dreux!

Zaterdagavond berichtten we reeds dat Jochen Coox een moeilijke zaterdag kende in het Franse Dreux. Vanaf een zeventiende plaats algemeen moest Coox zich zondag terug knokken in de wedstrijd, aangezien er enkel voor de top-16 een finale plaats is weggelegd. 

Op zondagochtend stond om 8uur al de warm-up op het programma. Hierin klokte Coox een mooie tiende tijd. In de derde reeks mocht Coox het opnemen tegen Olivier, Guillerme, Couillet en Anne. Vanaf de buitenkant van de grid lukte Coox een goeie start en kon als tweede aansluiten achter Couillet. Coox speelde een vroege joker omdat hij het gevoel had meer snelheid te hebben dan de leider van het veld. Couillet maakte gelijk de ronde daaropvolgend zijn verplichte ommetje en kwam vlak voor Coox weer terug in de baan. Coox probeerde een aanval op te zetten maar werd in de hairpin naar buiten gedrukt, waardoor Olivier voorbij weet te steken. De reeks werd gewonnen door Anne, die buiten het gewoel wist te blijven. Voor Jochen Coox zat er niet meer in dan een achttiende tijd.

Met de teleurstellende achttiende tijd uit de derde reeks moest er in de vierde reeks een echte toptijd op de tabellen komen. De afstelling van Magda was inmiddels naar tevredenheid van de piloot, er moest alleen nog een vrije run afgewerkt kunnen worden. Dit lukte uiteindelijk in de vierde reeks! Coox pakt de kopstart en werkt op dominante wijze zijn rondes af. Hij tikt als eerste de meet aan en zijn tijd blijft lang als snelste tijd staan. Uiteindelijk was zijn tijd goed genoeg voor een achtste tijd algemeen, hetgeen eveneens betekende dat Coox zich kwalificeerde voor de semi-finale!

Vanaf de achterste rij in de semi-finale kon Coox geen vuist maken en was het een mission impossible om bij de top 4 te eindigen. De Rekemnaar weet als zesde te finishen en mag met opgeheven hoofd zijn seizoen 2018 afsluiten! Wij spraken met Jochen.

Dit is misschien wel het mooiste seizoen dat we ooit gereden hebben. Elk weekend was bijzonder en we hebben ons telkens weten te plaatsen voor de semi-finales. In Abbeville hadden we zelfs een finaleplaats te pakken, maar moest ik forfait geven vanwege de brand aan de wagen in de semi finale. In dit startveld vind ik dat een goede prestatie. Tuurlijk had ik graag meer finales gereden, maar de competitie is moordend. Als je kijkt naar mannen als Masse en Peu die leggen gewoon een enorm tempo op de mat. Die kennen elke centimeter van het circuit en hebben voor elke omloop een perfecte afstelling. Aan het begin van het seizoen hadden we veel problemen met onze starts, dat hebben we goed weten te verhelpen. We hebben veel geleerd, onze huid duur verkocht en waanzinnig veel nieuwe vriendschappen gemaakt in de paddock! Tot slot wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn fantastische team en sponsors te bedanken. Zonder jullie was dit avontuur niet mogelijk geweest!”

Back to top button
error: Content is protected !!