FRX: Coox moet zijn draai nog vinden in Dreux…

Op het Circuit Philippe Chanoine in Dreux wordt dit weekend de laatste ronde van het Franse Rallycross Kampioenschap verreden. Vandaag stonden er, zoals gewoonlijk in Frankrijk, al twee kwalificatiereeksen op het programma. Na deze twee reeksen vinden we Jochen Coox terug op een 17e plaats algemeen.

Het is de leider in het kampioenschap, Antoine Masse, die na dag 1 in Dreux lijstaanvoerder is. Achter Masse maken Fabien Pailler en Samuel Peu de Peugeot top-3 compleet. De titelkansen van Guerlain Chicherit liepen vandaag een flinke deuk op. We vinden de WK-piloot na twee reeksen op de zesde plaats terug en Chicherit heeft morgen dus werk aan de winkel. Voor Jochen Coox verliep de dag moeizaam. In de eerste reeks noteerde de Rekemnaar nog knap een 11e tijd, maar in de tweede reeks kwam de VW-piloot niet verder dan een 20e stek. Wij spraken met Coox.

De training verliepen, zoals op elk nieuw circuit dit jaar, een beetje moeizaam. Ik wist mijn tijden wel constant te verbeteren, dus voor de reeksen had ik wel het nodige vertrouwen. Bij de eerste reeks miste iedereen de start, behalve Chanoine. Na het startklaar teken duurde het heel lang voordat het licht op groen sprong. Eerst dacht ik dat ze de start gingen afbreken en net toen ik de startprocedure van Magda stopte, sprong het licht op groen. Toch heb ik toen nog een fraaie 11e tijd weten te klokken en eindigde ik vlak achter Maloigne. Voor de tweede reeks brachten we wat kleine wijzigingen aan de wagen aan. Dit pakte niet goed uit. Ik wist kopstart te nemen, maar daarna gleed ik aan alle kanten over de baan. Ik tikte als laatste de meet aan en klokte een magere 20e tijd. Er staat hier een waanzinnig deelnemersveld aan de start en bijna de helft van de deelnemers gaat naar huis zonder finale te rijden. Ik ga er morgen in elk geval alles aan doen om met een finaleplaats huiswaarts te keren!”

Back to top button
error: Content is protected !!