Coox in 2019 opnieuw naar Frankrijk!

Afgelopen jaar reed Rekemnaar Jochen Coox nagenoeg het volledige Franse Rallycross kampioenschap. In het ijzersterke deelnemersveld wist Coox uiteindelijk een 17e plaats in de eindrangschikking op te eisen. Daar waar het de garagehouder uit Rekem in 2018 nog ontbrak aan circuit kennis, wil Coox zijn ervaringen van 2018 gaan gebruiken om in 2019 voor een top-10 klassering in het kampioenschap te gaan. Wij laten de VW-rijder aan het woord.

We zullen in 2019 opnieuw het Franse Rallycross Kampioenschap gaan betwisten. Onze ervaringen van afgelopen jaar zijn zeer positief. De wedstrijden zijn extreem goed georganiseerd, er is heel veel diversiteit in de circuits en de tegenstand is van een zeer hoog niveau. Persoonlijk vind ik het Franse kampioenschap het sterkste nationale kampioenschap van Europa. Natuurlijk is RX Nordic ook van een hoog niveau, maar daar staan niet elke wedstrijd 30 wagens aan de start… in Frankrijk is er altijd een goed gevuld deelnemersveld.”

Het komt er op neer dat al onze ervaringen in Frankrijk enkel positief zijn. Ook de Franse fans hebben ons in hun hart gesloten, maar dat geldt ook zeker andersom! Als je ziet hoeveel volk er op vrijdag al in de paddock is en hoe enthousiast de fans zijn dan kun je daar alleen maar van genieten. Ook voor de organisatie niets anders dan lof!
We hebben in 2018 veel circuits gezien en we hopen deze ervaringen mee te kunnen nemen in het nieuwe seizoen. Het eerste doel dat ik heb gesteld is het behalen van een finale. Afgelopen jaren zat ik meermaals heel dicht bij, maar telkens grepen we nipt naast een finaleplek. Als we komend jaar alle wedstrijden kunnen rijden dan hoop ik dat we een top-10 plaats kunnen bemachtigen in het kampioenschap.”

We zullen met onze vertrouwde Volkswagen Polo aan de start verschijnen. Aan het einde van het seizoen hadden we alle kneepjes onder de knie en was ik content met de afstelling. Dit alles gaan we meenemen in ons nieuwe seizoen en hopelijk kunnen we enkele mooie resultaten meenemen terug naar België.”

Voor de Belgische Rallycrossfans die een wedstrijd willen bezoeken van het Franse Rallycross kampioenschap, onderstaand de kalender:

Uiteraard zullen wij ook komend jaar Jochen Coox weer op de voet volgen!

Back to top button
error: Content is protected !!