Garvelink: “Nieuwe auto en meteen op het podium!”

De afgelopen maanden is er door het team van Garvelink Racing hard gewerkt om de nieuwe auto van Pim Garvelink klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen. De laatste puntjes werden nog op tijdens de laatste dagen afgerond en Pim Garvelink stond afgelopen zondag dan ook aan de start van een nieuwe seizoen in een nieuwe auto, een machtige Honda Civic Type R uit 2007, en een nieuwe klasse, de Supernationals Min.

Zonder al te hoge verwachtingen, hij had nog geen meter echt op snelheid kunnen testen, begon de jonge Garvelink op zaterdag met een paar korte testritten wat hij op zondagochtend, in de stromende regen, nog eens herhaalde. Na twee nieuwe regenbanden te hebben gemonteerd begon hij aan de wedstrijd. Pim wist tijdens de drie heats zeer solide tijden op de klokken te rijden en plaatste zich zodoende voor de q-finale waardoor hij mocht aansluiten in één van de semi-finales. In die semi-finale begon Pim redelijk voorzichtig aan de heat en kon zijn voorgangers prima volgen. De ene na de andere coureur voor Pim ging in de fout waardoor hij probleemloos naar de derde plaats in de semi-finale wist te rijden en zich zodoende wist te plaatsen voor de afsluitende finale.

Ook in de finale maakte Pim handig gebruik van de fouten van zijn concurrenten en wist hij vervolgens aan te sluiten bij Mandy Kasse. Op het moment dat Kasse ervoor koos de jokerronde te rijden, Pim had deze direct aan het begin van de finale al gereden, wist hij haar in te halen. Ondanks fel aandringen van Kasse wist Pim haar achter zich te houden en als derde over de finish te komen.

“Wat een eerste wedstrijd. Echter geweldig! Ik wil mijn hele team en alle mensen die mij steunen bedanken want zonder hen was dit echt niet mogelijk geweest. Het was een rare wedstrijd dag zo en het is natuurlijk fantastisch dat ik op het podium ben geëindigd. De auto is nog een stuk minder krachtig dat de auto’s van een groot deel van de concurrenten en om dan op het podium te finishen is prachtig. We gaan binnenkort testen en dan wordt de auto ook voorzien van de bestickering. Maar hierdoor heb ik wel ontzettend veel zin in het aankomend seizoen gekregen.”

Back to top button
error: Content is protected !!