BRX: Lambers, VdBranden en Maris openen in stijl!

Vandaag was het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het decor voor de openingswedstrijd van het Belgische Rallycross kampioenschap. Onder wisselende omstandigheden wisten Kurt Lambers, Davy van den Branden en Luc Maris hun titelaspiraties als beste vorm te geven door de volle buit te pakken.

Supernationals+
Kristof Bex en Luc Maris maakten er andermaal een waar spektakelstuk van! Beide heren verdeelden in de reeksen de snelste tijden en het was dus wachten op de grote confrontatie in de finale. Het was Kristof Bex die kopstart pakte, op de voet gevolgd door Maris. Uiteindelijk weet Maris bij het opkomen van het rechte stuk zijn Volvo voorbij te steken aan de wagen van Bex, die op zijn beurt gelijk de joker speelde. Toen Maris ditzelfde deed leek de leiding van de wedstrijd opnieuw in de handen te vallen van de gele Volvo van Bex, maar bij het uitkomen van de Limburgia-corner glijdt Bex naar buiten en Maris steekt de neus binnendoor. In deze volgorde komen de beide kemphanen over de meet. Stephanie van Lingen leek lang op weg naar een derde plaats maar “Binkie” kwam tot stilstand bij het opgaan van de Duivelsberg. Stefan Vaessen stootte door naar de laatste plek op het podium.

Super1600
Onder de verraderlijke omstandigheden bevestigde Davy van den Branden opnieuw als regenspecialist. De Citroen-rijder zat uitermate goed in zijn vel en scoorde in de reeksen reeds 2 maal een scratch. Enkel in de tweede reeks moest VdBranden, na een incident met Otzer, de snelste tijd laten aan Teelen. Zowel de semi-finale, als ook de grote finale kwamen op naam van VdBranden! Yves Teelen kwam als tweede over de meet in de finale, gevolgd door Pascal Roumans op drie. Dennis Remans en Peter Barnhoorn tikten respectievelijk als vierde en vijfde de finish aan. Marcel Snoeijers moest halverwege de finale zijn Renault Megane aan de kant zetten met technische problemen en werd tevens geschrapt uit de finale wegens onsportief gedrag. Regerend kampioen Steve Otzer strandde in de semi-finale, nadat hij in de reeksen reeds problemen kende met de remmen van zijn Citroen Saxo.

Supernationals-
Een aantal podiumkandidaten moesten reeds vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Te beginnen met Ron Snoeck, die na de zaterdagtraining al af moest haken vanwege problemen met het benzine systeem. In de reeksen moesten ook nog eens Kris Bammens en Glenn Cools opgeven met pech aan de mechaniek. Nick Neyens, met terug opgebouwde Ford Escort, mocht vanaf pole position de finale aanvangen en leek daarmee de beste papieren te hebben voor de overwinning. Bij de start van de finale was het echter Kurt Lambers die vanaf de tweede rij vriend en vijand verraste met een kanonstart! Neyens en Vanhove kregen het met elkaar aan de stok in de eerste rechtse, waarbij de groene BMW in de George Warren bocht achter bleef. Lambers rijdt onbedreigd naar de overwinning, met Robbe Goris op twee. De verrassing van de dag kwam toe aan Pim Garvelink, die met een nieuw opgebouwde Honda Civic de laatste plek op het podium wist te bemachtigen, vlak voor Mandy Kasse.

Het Belgische Rallycross kampioenschap vervolgt zijn weg op 2 juni 2019 op de Estering in Buxtehude!

Back to top button
error: Content is protected !!