BK: Duivelsbergcircuit schiet seizoen op gang!

Traditiegetrouw opent het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het eerste weekend van maart haar poorten om het Belgische Rallycross Kampioenschap op gang te schieten. Zo komt er een einde aan de lange winter en worden de kaarten opnieuw geschud! Wij kijken alvast met u vooruit.

Supernationals+
Het moge duidelijk zijn dat het dit jaar opnieuw zal gaan tussen Kristof Bex en Luc Maris. Beide heren maakten afgelopen jaar de dienst uit. Achter dit strijdende duo vonden we vaak Bert Bosmans, maar die gaf eerder te kennen een nieuwe uitdaging te zoeken in de rally-sport. Stephanie van Lingen zal haar Binkie opnieuw de sporen geven en trachten haar mannelijke collega’s het vuur aan de schenen te leggen. Filip Vanderheyden, Ludo Hermans en Tom Meeusen zullen echter ook azen op een podiumplek.

Super1600
Bij de snelle voortrekkers zien we opnieuw een compact, maar aan elkaar gewaagd, deelnemersveld. Wie we alvast moeten missen is Danny Luyten. De krachtbron van de Toyota Yaris is niet gereed, dus Luyten moet noodgedwongen forfait geven. Op het eerste oog zal de strijd opnieuw gaan tussen regerend kampioen Otzer, Remans en Van den Branden. Yves Teelen mag alvast een serieuze outsider genoemd worden, aangevuld met Nick Vanalken en Pascal Roumans. Noorderburen Snoeijers en Veltman zullen er op gebrand zijn om een Belgisch feestje te verstoren.

Supernationals-
Met 27 deelnemers op de voorlopige deelnemerslijst zal er in deze klasse zwaar gevochten moeten worden om een finaleplek te bemachtigen. Na de testdag, een tweetal weken geleden, meldden wij u reeds de zware tegenslag voor Nick Neyens. We spraken vanmiddag met de Ford-piloot en Neyens wist ons mede te delen dat ze de wagen gereed zullen krijgen tegen volgende week! Laten we hopen dat Neyens zijn team kan belonen met een mooi resultaat! Martijn Vanhove zal zijn handen vol hebben om zijn titel te prolongeren. Kurt Lambers, Glenn Cools, Ron Snoeck, Bart Coninx, Filip Wojtowicz en Peter van de Wege zijn zomaar een paar namen die ook voor de podiumplekken zullen strijden. Opmerkelijke comeback in deze klasse is er voor Bart Stouten. De Boorsemnaar maakt na 3 jaar afwezigheid zijn rentree met een Honda Civic.

Steve Volders zal de openingswedstrijd in Maasmechelen aangrijpen als test voor zijn gloednieuwe RX2-wagen, als voorbereiding op zijn campagne in het Wereldkampioenschap Rallycross.

Naar verwachting (tijdschema ten tijden van schrijven nog niet bekend) zal het spektakel rond de klok van 8.30uur op gang worden geschoten met de warm-up. Mis het niet! Zondag 3 maart 2019 op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

 

Back to top button
error: Content is protected !!