FRX: Coox mooi vijfde in Lessay!

Rekemnaar Jochen Coox heeft vandaag in het Franse Lessay een mooie vijfde plaats weten te behalen. Voor het weekend stelde Coox zich als doel om door te dringen tot de finale. Ondanks een relatief klein deelnemersveld moest Coox zwaar aan de bak om een plek in de finale te bemachtigen, maar toch wist hij nu al zijn doel te realiseren! Zojuist spraken we kort met Coox.

De derde en vierde reeks wist ik nog respectievelijk een zesde en vierde op de klokken te zetten. Hiermee wist ik me op de voorste rij van de semi finale te plaatsen. Echter helemaal aan de buitenkant. Naast me stonden Samuel Peu en Philipe Maloigne. Het was opnieuw zaak om een kanonstart neer te leggen. En dat lukte! Samen met Maloigne ging ik richting de eerste rechtse, maar ik werd naar buiten gedrukt waardoor ik een plek verloor aan Peu. Ik kon beide heren echter goed volgen en achter me werd de kloof alsmaar groter. Ik tikte als derde de meet aan, achter Peu en Maloigne, en zodoende stootte ik door naar de finale!”

Bij de start van de finale was ik helaas niet goed weg, maar ik kon toch nog als vijfde aansluiten. Ik kon goed aanpikken bij de leiders en besloot om een vroege joker te spelen. Even leek het er op dat we hiermee Fabien Chanoine konden verschalken maar de Renault kwam net voor me uit de joker. Uiteindelijk komen we als vijfde over de meet en daar ben ik toch wel heel blij mee.”

We gaan met flink wat punten voor het kampioenschap huiswaarts! Het hele weekend is perfect verlopen, enkel in de finale hadden we wat problemen met de versnellingsbak. Ik moest zoveel mogelijk mijn tweede versnelling vermijden, maar ik denk dat dit geen invloed heeft gehad op het uiteindelijke resultaat. Het was heerlijk om weer terug te zijn in Frankrijk! De Fransen zijn helemaal gek van Magda! Ik kijk nu al uit naar Chateauroux over 3 weken! Ik wil mijn geweldige team bedanken, mijn sponsoren en de Belgische supporters die afgereisd waren naar Lessay. See you in Chateauroux!”

Philipe Maloigne weet de wedstrijd in Lessay te winnen, op de voet gevolgd door Samuel Peu. Laurent Bouilou wordt derde, voor Fabien Chanoine en onze landgenoot Jochen Coox. In de tussenstand van het kampioenschap valt plek 5 ten deel aan de Rekemnaar.

Tussenstand:
1. Samuel Peu 38p
2. Philipe Maloigne 37p
3. Fabien Chanoine 32p
4. Laurent Bouilou 28p
5. Jochen Coox 24p
6. Nicolas Briand 19p
7. JS Vigion 17p
8. Yannick Couillet 16p

De volgende wedstrijd voor het Franse Rallycross kampioenschap zal worden verreden in Chateauroux op 4 en 5 mei.

Back to top button
error: Content is protected !!