FRX: Jochen Coox content na dag 1 in Lessay

Voor Rekemnaar Jochen Coox is vandaag het seizoen 2019 op gang geschoten. De garagehouder komt dit weekend aan de start in het Franse Lessay, alwaar het Franse kampioenschap rallycross van start is gegaan. Vandaag werden er reeds 2 reeksen afgewerkt. Na de eerste dag in Lessay vinden we onze landgenoot terug op een vijfde plaats algemeen.

We spraken zojuist met Jochen Coox.

Op de inschrijvingslijst stonden 11 Supercars, maar daar zijn er vandaag al 2 van afgehaakt. Met slechts 9 Supercars lijkt een finale in het verschiet, maar laten we de huid niet verkopen alvorens de beer geschoten is. Het mogen dan maar 9 Supercars zijn, maar ze zijn wel enorm aan elkaar gewaagd! De tijden liggen extreem dicht bij elkaar waardoor het knokken is voor elke meter. Gedurende de vrije trainingen wisten we ons constant te handhaven in de top-5, dus ik was vol vertrouwen voor de reeksen.”

De eerste reeks wist ik kopstart te pakken en had ik een fraai gevecht met Fabien Chanoine, toch een van de titelkandidaten dit jaar. Ik wist hem te kloppen en won mijn reeks. Door het gevecht heb ik iets aan tijd moeten inleveren, waardoor ik uiteindelijk een vijfde tijd algemeen wist te klokken.”

Door mijn vijfde tijd in Q1, mocht ik in de tweede reeks van de buitenkant starten. Met naast me mannen als Peu, Vigion, Maloigne en Bouliou was het zaak om een goede start te maken. Ik maakte een mega start, maar Peu en Maloigne waren ook goed weg waardoor ik als derde moest aansluiten. Achter het leidende duo werden enorme stofwolken opgetrokken waardoor ik twee maal de jump blind heb moeten nemen. Erg veel tijd ging verloren, maar op de meet was het toch nog goed voor een zesde tijd algemeen. Overall staan we nu vijfde en daar ben ik tevreden mee. Ik kan de toppers heel goed volgen en voel me nu een stuk prettiger op het circuit en ook in de auto omdat we hier al vaker gereden hebben. Hopelijk kunnen we morgen nog een paar plekken goed maken! Flat out!”

Tussenstand na 2 reeksen:
1. Samuel Peu (95)
2. Fabien Chanoine (88)
3. JS Vigion (85)
4. Philippe Maloigne (84)
5. Jochen Coox (77)
6. Laurent Bouilou (77)
7. David Meslier (76)
8. Emmanuel Anne (72)
9. Nicolas Briand (70)

Foto’s met dank aan Loic Viel.

Back to top button
error: Content is protected !!